Cătălin Botezatu și-a reciclat telefoanele de care îl leagă cele mai frumoase amintiri

Cătălin Botezatu și-a reciclat telefoanele de care îl leagă cele mai frumoase amintiri

Cătălin Botezatu a pus în balanță nostalgia trecutului cu implicarea în protecția mediului înconjurător și a decis să ofere spre reciclare mai multe produse electronice pe care nu le mai folosea și le ținea în casă de ani.

Designerul a colectat deșeurile de echipamente electrice și electronice pe are nu le mai folosea: două telefoane mobile pe care le utiliza în urmă cu 10 ani în timpul emisiunilor TV pe care le realiza și prima tabletă cu care călătorea în țările în care a filmat producții precum „Next Top Model”, „Burlacul” sau „Burlăcița”.

 „Sunt o persoană
nostalgică, de fel, țin la amintiri, și ani de zile nu m-am putut despărți de
anumite obiecte de care m-am atașat emoțional.

Mă refer chiar și la telefoanele mobile pe care le utilizam în anumite etape ale vieții mele sau la prima tabletă cu care călătoream în toată lumea.

Cred că mulți oameni procedează la fel: le păstrează încă în fel și fel de sertare, chiar dacă nu le mai folosesc ori nu mai funcționează.

Puțini știu însă că aceste produse conțin elemente care pot
dăuna sănătății atât timp cât le ținem în casele noastre.

Apoi, sunt mulți oameni care le aruncă la gunoi sau în natură, neștiind cât de mult poluează acestea mediul înconjurător.

Nu este bine să procedăm în acest mod! Odată ce avem electronice sau electrocasnice, pe care nu le mai folosim, chiar și simple cabluri sau orice alte electrice, este recomandat să le reciclăm”, declară Cătălin Botezatu.

Libertatea