Câți soldați de elită a pierdut Rusia în primele 6 luni de război

Câți soldați de elită a pierdut Rusia în primele 6 luni de război

Rusia a pierdut peste 900 de soldați din forțele speciale, parașutiști, pușcași marini și piloți în cele peste șase luni de război în Ucraina, relatează serviciul în limba rusă al postului britanic BBC, citând date disponibile public, potrivit The Moscow Times.

Moartea acestor soldați ridică mari probleme pentru forțele armate ruse, deoarece înlocuirea lor este foarte costisitoare.

Cel puțin 337 de pușcași marini au fost uciși de la începutul invaziei, pe 24 februarie, în timp ce forțele speciale și forțele de ordine din cadrul Gărzii Naționale au pierdut 245 de soldați.

Serviciile militare ruse de informații au pierdut 151 de soldați, unitățile de parașutiști de elită și-au văzut 144 de membri uciși, iar Serviciul Federal de Securitate (FSB) și Serviciul Federal de Protecție (FSO) au înregistrat, împreună, 20 de decese, conform BBC. Mulți dintre care și-au pierdut viața erau ofițeri.

În plus, cel puțin 67 de piloți de luptă au fost uciși.

BBC notează că instruirea unui pilot militar poate dura între 15 și 17 ani și implică costuri de 12-14 milioane de dolari.

Serviciul rus al postului britanic a obținut aceste cifre din informațiile publice disponibile despre decesele din armata rusă, inclusiv din relatările presei locale, dar avertizează că o este vorba despre un tablou incomplet, ceea ce înseamnă că cifrele reale ale soldaților ruși uciși – inclusiv în privința trupelor de elită – sunt probabil mult mai mari.

Ministerul rus al Apărării a actualizat ultima dată bilanțul pierderilor suferite, în luna martie, când a anunțat că 1.351 de militari au murit în „operațiunea specială” din Ucraina, iar alți 3.825 au fost răniţi.

Oficialii occidentali din domeniul apărării estimează că mai mult de 80.000 de soldați ruși au fost uciși și răniți de la începutul invaziei.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Libertatea