Cazul care a șocat SUA. Mama vegană, condamnată la închisoare pe viață după ce și-a lăsat băiețelul de 1 an și jumătate să moară de foame

Cazul care a șocat SUA. Mama vegană, condamnată la închisoare pe viață după ce și-a lăsat băiețelul de 1 an și jumătate să moară de foame

Sheila O’Leary, 38 de ani, a fost condamnată la închisoare pe viață de un tribunal din Cape Coral, statul american Florida, după ce fiul ei, Ezra, de 18 luni, a murit în urma „complicațiilor cauzate de deshidratare și de malnutriție severă”, a informat publicația Fort Myers News-Press.

„Pe parcursul celor 18 luni ale vieții sale, acest copil a fost înfometat până a murit”, a spus, în timpul procesului, Francine Donnorummo, șeful Unității Speciale pentru Victime din cadrul Procuraturii Statului.

Ezra a murit pe 27 septembrie 2019. Cântărea doar 7,7 kilograme, greutate normală pentru vârsta de șapte luni.

Sheila O’Leary, încarcerată în noiembrie 2019, a declarat că familia sa respectă o dietă vegană strictă, bazată pe legume și fructe crude. Totuși, ea le-a spus anchetatorilor că băiatul a fost și alăptat la sân.

Soțul femeii, Ryan Patrick O’Leary, acuzat și el de omor din culpă și aflat în închisoare, așteaptă să fie judecat, luna viitoare.

Cuplul mai are 3 copii, de 11, 5 și 3 ani, toți subnutriți. Mamei i s-a interzis să mai aibă contact cu copiii săi.

Printre cei care au depus mărturie în timpul procesului ei s-au numărat personalul Departamentului pentru Copii și Familii, dar și fostul soț al Sheilei, un bărbat cu care avea o fetiță.

Foto: Profimedia

Libertatea