Ce amendă a luat un participant la un protest anti-vaccin din Germania, după ce a urlat la megafon în urechea unui jurnalist

Bijanka J., 29 de ani, liderul oficial al unei demonstrații anti-vaccin de la Nurnberg, Germania, din 5 aprilie, a a primiti o amendă de 2.700 de euro, după ce fotograful în urechea căruia a urlat la megafon a suferit o leziune a timpanului și a trebuit să primească îngrijiri medicale, informează Bild.

Jurnalist independent, Daniel F., 29 de ani, însoțea protestul îndreptat împotriva vaccinării anti-Covid. „Deodată cineva a urlat la megafon chiar în dreptul meu. A fost un sunet foarte puternic în ureche. Am fost șocat, am simțit durere”, a povestit fotoreporterul. În instantă, el a prezentat filmarea incidentului: „Aveam o cameră de corp”.

Victima a suferit o leziune a timpanului și tinitus, un șuierat persistent în ureche. A trebuit să urmeze un tratament cu cortizon pentru o săptămână.

Pentru „atacul sonor”, Bijanka J. a primit o amendă de 2700 de euro, împotriva căruia a formulat recurs.

„În calitate de lider al manifestației, folosesc megafonul pentru a atrage atenția celorlalți. În momentul în care am țipat la megafon și am dat drumul sirenei, am vrut să avertizez manifestanții cu privire la un tramvai care tocmai sosea, cu scopul de a elibera șinele”, s-a apărat Bijanka F.

Recursul ei a fost respins de instanță, care a considerat actul drept „act intenționat”.

Foto: Captură DF_Nuernberg/Twitter

Libertatea