Ce arată ultimele sondaje din Franța, publicate cu două zile înainte de confruntarea Macron-Le Pen

Ce arată ultimele sondaje din Franța, publicate cu două zile înainte de confruntarea Macron-Le Pen

Emmanuel Macron are un avans de 12 puncte procentuale în fața rivalulei Marine Le Pen, candidata de extremă dreaptă, potrivit sondajelor de opinie publicate vineri, ziua în care campania electorală din Franța se încheie, relatează The Guardian.

Sondajele de opinie din Franța arată că 57,5% dintre alegători spun că intenționează să voteze pentru președintele în exercițiu, Emmanuel Macron, față de 42,5% pentru rivalul de extremă dreapta, Marine Le Pen, notează

Chiar și cu o marjă de eroare de 3,3 puncte, un rezultat în acest sens i-ar aduce victoria actualului președinte francez, arată sondajul realizat de Ipsos, în ultoma zi de campanie dinaintea votului din turul doi, de duminică.

Doar 5% dintre cei chestionați și care au spus că vor vota Macron au spus că s-ar putea răzgândi, comparativ cu 8% dintre cei care intenționau să voteze pentru Le Pen.

Un alt sondaj al BVA, publicat vineri, sugerează că Macron ar câștiga cu o marjă de 11 puncte procentuale.

Emmanuel Macron și Marine Le Pen se confruntă, duminică, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, confruntare pe care au avut-o și la scrutinul precedent, când Macron a câștigat cu 66%.. Acum, însă, sondajele arată că Macron se va impune la o diferență mai mică în fața candidatei de extremă dreaptă.

Secțiile de votare din Franța se vor deschide duminică la 8:00 și se vor închide la 19:00 în cea mai mare parte a Franței și la 20:00 în marile orașe. Votul va începe sâmbătă pentru teritoriile îndepărtate ale Franței.

Libertatea