Ce au aflat imediat anchetatorii italieni în cazul avionului prăbușit al miliardarului Dan Petrescu

Ce au aflat imediat anchetatorii italieni în cazul avionului prăbușit al miliardarului Dan Petrescu

Potrivit anchetatorilor italieni, de la bordul avionului prăbușit duminică la Milano, înainte de prăbușire nu a venit niciun mesaj de tip SOS, ceea ce îi face pe aceștia să se gândească că în spatele accidentului s-ar putea afla o eroare umană.

Imediat după tragedia aviatică petrecută duminică, la Milano, în urma căreia au murit opt persoane, controlorii de trafic din turnul aeroportului Linate, le-au spus polițiștilor veniți la fața locului despre o solicitare venită de la pilotul avionului, miliardarul Dan Petrescu, cu puțin înainte de prăbușire. Acesta le-ar fi spus că vrea „să revină pe aeroport, începând manevre” în acest sens, scrie cotidianul italian Corriere della Sera.

„La puțin timp, avionul a dispărut din aer fără ca pilotul să le fi comunicat ce problemă, ce urgență avea la bord, fără să fi transmis un mesaj de tip SOS, de ajutor. Lipsa acestui mesaj este unul din elementele suspecte, care le face pe autorități să ia în calcul ipoteza unei erori umane, dat fiind că având flăcări sau anomalii la bord, primul lucru pe care pilotul l-ar face e să se asigure că are o cale clară de aterizare pe aeroport, mai ales că Linate este foarte aglomerat de obicei. Or, Petrescu nu ar fi vorbit de o urgență.

Ceea ce s-a întâmplat pare mai degrabă legat de un fenomen brusc care l-a angajat pe pilot în încercarea de a menține avionul în aer, fără a putea lua mâna de pe comenzi, scriu jurnaliștii italieni. În prezent nu este clar dacă Petrescu a cerut efectiv să se întoarcă pe Linate. Răspunsul va veni din analiza comunicațiilor din turn, confiscate de ofițerii de poliție Upg și criminalistică, și puse la dispoziția anchetatorilor Agenției Naționale pentru Siguranța Zborului.

Ce au aflat imediat anchetatorii italieni în cazul avionului prăbușit al miliardarului Dan Petrescu

Avionul venise joia trecută de la București

Nava pilotată de Dan Petrescu venise din România joi, la prânz, la Milano, iar aici, potrivit datelor autorităților italiene, nu ar fi avut parte de operațiuni de întreținere sau de realimentare cu kerosen. Avionul a rămas trei zile pe pista unui aeroport privat, unde duminică, la prânz au venit Perescu și restul de șapte pasageri. A urmat apoi lungul rulaj pe pistă. Autoritățile au sechestrat registrul de zboruri și de mentenanță, actele de la producătorul elvețian și ale societății românești care deținea avionul și al cărei șef era Petrescu.

Libertatea