Ce averi au oamenii din fruntea Universității de Medicină și Farmacie Craiova

Ce averi au oamenii din fruntea Universității de Medicină și Farmacie Craiova

Oamenii care conduc Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova (UMF) o duc destul de bine la capitolul salarii şi alte venituri. Paradoxal însă, la unii cam bate vântul prin declaraţiile de avere şi abia dacă au o proprietate. Cel puţin aşa au menţionat în declaraţiile de avere făcute publice pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate sau pe site-ul UMF.

Universitatea de Medicină şi Farmacie este condusă de rectorul Dan Ionuţ Gheonea şi are în componenţă patru facultăţi, conduse, la rândul lor, de patru decani. Începem cu declaraţia de avere a lui Dan Ionuţ Gheonea. În cea mai recentă declaraţie de avere, publicată în 2022, la capitolul terenuri acesta a menţionat că deţine, alături de soţie, un teren intravilan, de 1.300 de metri pătraţi, la Cârcea. Tot în Cârcea, el are o casă de 390 de metri pătraţi.

De asemenea, Dan Gheonea mai are un apartament în Craiova şi încă două apartamente cărora le-a ascuns complet adresa. Toate cele patru imobile sunt deţinute alături de soţie. La categoria mijloace de transport, medicul Gheonea a menţionat în declaraţie că deţine două motociclete, o remorcă şi un autoturism Kia Sportage. Medicul a declarat că nu deţine alte bunuri care să însumeze mai mult de 5.000 de euro.

Soţia rectorului are venituri mai mari

Aceeaşi declaraţie de avere arată că rectorul de la UMF are în conturi 388.845 de lei şi 77.000 de euro. Dan Gheonea are şi un credit bancar, în valoare de 276.000 de lei, contractat în anul 2018 şi care este scadent în anul 2043. În rest, în declaraţia acestuia de avere mai apar doar salariul rectorului şi al soţiei sale. Dan Gheonea încasează anual, ca salariat al UMF – 234.169 de lei pe an. Acesta mai are şi alte cinci venituri. Unul de 5.952 de lei pe an de la UMF, din predare/conducere doctorat, încă 63.786 de la SCJU Craiova, alţi 75.901 lei din cercetare, alţi 29.250 lei datorită funcţie de preşedinte de comisie pentru organizarea rezidenţiatului şi alţi 51.927 de lei din prestările de servicii medicale în cadrul UMF Craiova.

Aşadar, un total de 460.985 de lei anual, adică aproximativ 38.415 lei lunar. Soţia acestuia, Ioana Gheonea, care este tot medic, încasează şi mai mult din venituri salariale. Aceasta câştigă 641.435 de lei pe an, iar cei mai mulţi bani vin din prestările de servicii medicale în cadrul UMF Craiova, sumă care se ridică la 413.817 lei anual, adică undeva la 34.484 de lei pe lună doar de aici.

Decanul Facultăţii de Medicină şi-a cumpărat apartament în Grecia

Ajungem acum la decanul Facultăţii de Medicină, Marius-Eugen Ciurea. Acesta a scris în declaraţia de avere că nu are niciun teren. Însă deţine trei apartamente – două în Craiova şi unul în localitatea Nei Pori din Grecia. Medicul mai are două autovehicule, un Keeway şi o Honda, iar la alte tipuri de bunuri a tras linie în declaraţia de avere. La categoria bani, acesta are în conturi, în total, 134.334 de lei. De asemenea, medicul Ciurea nu are nicio datorie bancară. Potrivit declaraţiei de avere, acesta încasează două salarii. Este vorba despre 152.766 de lei, salariul anual ca medic la SCJU Craiova. La aceştu bani se adaugă cei de la UMF – 223.803 lei, din funcţia de cadru didactic-decan. Aşadar, un venit anual de 376.569 de lei pe an, adică 31.380 de lei pe lună.

De asemenea, medicul Ciurea a mai încasat suma de 16.500 de lei, în 2021, de la cabinetul său medical individual. La aceşti bani se mai adaugă şi ai soţiei. Aceasta este medic rezident la SCJU Craiova şi cadru didactic asociat la UMF Craiova. De la SCJU, Ana Maria Ciurea a câştigat, în 2021, 63.661 de lei, iar de la UMF – 32.122 de lei. De asemenea, aceasta mai este medic la Centrul de Oncologie Sfântul Nectarie din Craiova, de acolo câştigând 8.641 de lei pe an. Ana Maria Ciurea a mai încasat încă 4.162 de lei, în 2021, de la o clinică particulară.

Decanul de la Farmacie, mai multe datorii decât avere

Facultatea de Farmacie este condusă de Johny Neamţu, de profesie farmacist. Acesta spune că nu deţine niciun teren. De asemenea, până în anul 2020, avea un singur apartament de 50 de metri pătraţi, alături de soţie. Se pare că aceştia au divorţat fiindcă în declaraţia de avere apare o despăgubire de 70.000 de euro pe care el a primit-o în urma partajului. În 2020, Johny Neamţu şi-a cumpărat, printr-un credit ipotecar, un apartament de 106 metri pătraţi în Craiova. Citește continuarea pe GDS.ro

ARTICOL PRELUAT DE PE GAZETA DE SUD / Autor: Anca Popa

Libertatea