Ce loc de muncă îți poate aduce un salariu mare încă de la începutul carierei

Ce loc de muncă îți poate aduce un salariu mare încă de la începutul carierei

Cel mai bun job pentru startul de carieră este junior project manager, unde media salarială pe țară este de 3.700 de lei pe lună, potrivit datelor înregistrate în Salario, comparatorul de salarii realizat de eJobs, cel mai mare portal de recrutare de forță de muncă din România. eJobs este deținut de grupul Ringier, care publică și ziarul Libertatea.

Cluj-Napoca și Timișoara sunt orașele care depășesc Capitala la acest capitol, câștigul fiind de peste 4.000 de lei net pentru acest post.

„Un alt criteriu diferențiator este industria în care activează compania. IT-ul, spre exemplu, oferă de departe cele mai mari salarii pentru un rol de junior project manager, depășind și 4.500 de lei net”, spune Raluca Dumitra, director de marketing la eJobs România.

Leafă dublă pentru seniori

Angajatorii caută activ candidați pentru astfel de roluri, punându-le la dispoziție traininguri de specialitate și posibilitatea de avansare.

„Odată cu acumularea expertizei în domeniu și salariile cresc semnificativ. Un angajat care se află pe un rol de senior project manager poate câștiga în medie și peste 8.000 de lei net pe lună”, spune Raluca Dumitra.

Pe eJobs România sunt în acest moment:

242 de locuri de muncă pentru postul de junior project manager429 de locuri de muncă pentru postul de senior project manager

În majoritatea ofertelor se solicită deținerea unei diplome de învățământ superior. Un project manager asigură pregătirea planului de buget pentru proiecte, planificarea și organizarea etapelor, monitorizarea proiectului, dar și relația cu clienții.

Comparatorul de salarii realizat de eJobs funcționează pe baza informațiilor introduse de utilizatorii platformei.

Până la această dată, 260.009 angajați și-au introdus veniturile în Salario.

Comparatorul este un instrument util pentru a vedea dacă salariații sunt plătiți la nivelul pieței. Puteți să vă comparați salariul aici.

Libertatea