Ce spune Dîncu despre revenirea lui Dragnea în PSD după eliberarea din închisoare

Ce spune Dîncu despre revenirea lui Dragnea în PSD după eliberarea din închisoare

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a declarat joi, la Digi24, după anunțul eliberării din închisoare a lui Liviu Dragnea, că în acest moment nu se pune problema ca fostul lider PSD să revină în partid, pentru că nu și-a exprimat această dorință.

„Mă bucur pentru Liviu Dragnea și pentru familia lui, sper că s-a încheiat acest calvar pentru el. Am fost prieten cu el și am sperat într-o revenire la normalitate. Acum cred că are dreptul la liniște și dreptul la viață privată”, a spus Vasile Dîncu.

Cu referire la posibilitatea ca Dragnea să facă din nou politică, președintele Consiliului Național al PSD a afirmat că „nu cred că în acest moment politica este o prioritate pentru el”.

Totodată, Dîncu a subliniat că Dragnea „a promovat mulți oameni în politică, dar mulți l-au părăsit foarte repede, alții poate visează la revenirea lui”.

Întrebat dacă Liviu Dragnea va fi reprimit în Partidul Social Democrat, Vasile Dîncu a răspuns: „În politică este nevoie de două voințe, voința individuală și voința electoratului. Liviu Dragnea nu și-a exprimat deocamdată voința de a face politică”.

Dacă justiția a stabilit că un om și-a ispășit pedeapsa, eu nu cred că noi ceilalți putem să ne plasăm deasupra justiției. Nu cred că trebuie modificat statutul PSD pentru ca Dragnea să fie primit în partid. Prima dată trebuie să vedem ce își dorește Liviu Dragnea.

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu:

La final, Dîncu a spus că „după cum îl cunosc, cred că își dorește multă liniște acum”.

Liviu Dragnea, eliberat după doi ani și două luni

Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea va fi eliberat condiționat din penitenciar, în urma deciziei de joi, 15 iulie, a Tribunalului Giurgiu.

Decizia a fost anunţată de avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu. „Mă bucur efectiv, sunt emoţionată. Nu mi-a spus ce planuri are. Aceşti doi magistraţi au apreciat şi au evaluat toate aspectele legale, au primit apărările noastre, au respins contestaţia Parchetului şi au admis contestaţia noastră”, a spus avocata.

Decizia de joi, 15 iulie, a magistraților de la Tribunalul Giurgiu este definitivă și urmează ca în cursul zilei Liviu Dragnea să părăsească Penitenciarul Rahova.

Liviu Dragnea se afla în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Libertatea