Ce trupă a vrut regina Elisabeta să asculte, în loc de muzică clasică, în timpul unui dineu cu fostul președinte francez Hollande

Ce trupă a vrut regina Elisabeta să asculte, în loc de muzică clasică, în timpul unui dineu cu fostul președinte francez Hollande

Fostul președinte francez Francois Hollande și-a amintit sâmbătă cum regina Elisabeta a II-a i-a cerut, cu un ușor accent englezesc, în urmă cu opt ani, ca orchestra Gărzii Republicane să cânte The Beatles în timpul unui dineu de stat, scrie Reuters.

Hollande a fost gazda reginei Elisabeta în iunie 2014, pentru o vizită de stat de trei zile care a marcat comemorarea a 70 de ani de la debarcarea aliaților în „Ziua Z”, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Ea a vorbit despre faptul că este o prietenă a Franței și despre gustul ei pentru cultura franceză și, în general, pentru Arte”, a declarat Hollande, care a fost președinte până în 2017.

„La un moment dat, Garda Republicană cânta niște muzică clasică și am întrebat-o ce i-ar plăcea, iar ea a spus: «Pot să cânte The Beatles?». Așa că orchestra a interpretat mai multe melodii ale (trupei) The Beatles”, a declarat Hollande pentru Reuters, referindu-se la unitatea militară responsabilă pentru asigurarea gărzilor de onoare la ceremoniile oficiale.

Fostul președinte francez a venit la ambasada britanică din Paris împreună cu soția sa, actrița Julie Gayet, pentru a aduce un omagiu în urma decesului reginei Elisabeta a II-a.

„Așa era regina. Putea să fie dură… dar avea și multă umanitate. Era o femeie care cunoștea Franța, limba franceză, pe care o vorbea la perfecție, adăugând în același timp un ușor accent (englezesc) pentru a ne aminti de originile sale”, a mai spus Hollande.

„Ea a vrut să păstreze legătura dintre Franța și Marea Britanie dincolo de ceea ce ne-a despărțit, cum ar fi Brexitul. Ea a fost acolo pentru a arăta că legătura dintre Franța și Marea Britanie nu poate fi ruptă”, a adăugat fostul lider de la Palatul Élysée.

Foto: EPA

Libertatea