Cel mai lung tunel din România va avea două benzi de circulaţie pe sens. Unde se va construi

Cel mai lung tunel din România va avea două benzi de circulaţie pe sens. Unde se va construi

Ministrul PSD al transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat luni, 9 mai, că CNAIR a transmis, pentru validare, la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), documentaţia pentru etapa a 2-a a licitaţiei Tronsonului Poarta Sălajului – Zalău – Nuşfalău, care include şi Tunelul Meseş, cu o lungime de aproape 3 kilometri.

„Cel mai lung tunel din România este cu un pas mai aproape de construcție”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebool. Ministrul PSD al transporturilor a precizat că prima etapă a licitației pentru acest lot a fost lansată în aprilie 2020, la un preț estimat de 4,5 miliarde de lei (fără TVA).

„Cel mai dificil lot al autostrăzii Transilvania are o lungime de 41 de km din care 2,9 km reprezintă tunelul Meseș, cu un cost estimat de aproximativ 1 miliard de lei (fără TVA)”, a adăugat ministrul, care a precizat că tunelul forat va avea două galerii și două benzi de circulație pe fiecare sens.

„Contractul, finanțat prin POT 2021-2027, prevede 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor”, a mai afirmat Sorin Grindeanu.

Foto ilustrativă: Hepta

Libertatea