Cel puțin 18 morți, printre care și un cleric apropiat talibanilor, după ce o bombă a explodat într-o moschee din Afganistan – VIDEO

Cel puțin 18 morți, printre care și un cleric apropiat talibanilor, după ce o bombă a explodat într-o moschee din Afganistan – VIDEO

Bomba a explodat în orașul Herat timpul rugăciunilor de vineri după-amiază, când moscheile sunt pline de credincioşi. Printre cei decedaţi se numără Mujib-ul Rahman Ansari, un cleric important, cunoscut în Afganistan, informează The Associated Press, citată de News.ro.

Explozia a lăsat curtea moscheii Guzargah plină de cadavre şi pământul pătat de sânge. Potrivit oficialilor talibani, în urma deflagrației cel puțin 18 persoane au murit, iar alte 21 au fost rănite.

Șocaţi şi îngroziţi, bărbații strigau: „Dumnezeu este mare!”, în timp ce zeci de persoane erau scoase de sub dărâmături.

„Ambulanţele au transportat 18 cadavre şi 21 de persoane rănite în urma exploziei la spitalele din Herat”, a declarat Mohammad Daud Mohammadi, un oficial al centrului de ambulanţă Herat.

Aftermath of the deadly explosion in Herat’s Guzargha mosque. It looks like the number of casualties is high. pic.twitter.com/W9ml5XrGai

— Tajuden Soroush (@TajudenSoroush) September 2, 2022

Atentatul de vineri nu a fost revendicat, dar nu este exclus să-l fi vizat pe clericul Mujib-ul Rahman Ansari. Acesta era considerat un apropiat al talibanilor, care au preluat controlul asupra ţării în urmă cu un an, în timp ce forţele străine s-au retras.

Moartea sa a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid. Chiar înainte de bombardament, Ansari s-a întâlnit într-o altă zonă a oraşului cu vicepremierul guvernului taliban, Mullah Abdul Ghani Baradar, care se afla într-o vizită la Herat.

Clericul s-a grăbit să ajungă după întrevedere la moschee pentru rugăciunile de la amiază, a transmis un consilier al lui Baradar într-un mesaj pe Twitter.

FOTO: EPA

Libertatea