Cel puțin 46 de morți și zeci de răniți, într-un incendiu care a cuprins o clădire de 13 etaje din Taiwan

Cel puțin 46 de morți și zeci de răniți, într-un incendiu care a cuprins o clădire de 13 etaje din Taiwan

Incendiul a izbucnit joi într-un imobil din orașul Kaohsiung, din sudul Taiwanului. Clădirea cu întrebuințare mixtă are 13 etaje, iar cele mai multe dintre victime se aflau între etajele 7 și 11, acolo unde există apartamente, relatează CNN și AFP, citată de News.ro.

Potrivit unui bilanț anunțat de pompieri, 46 de persoane au murit și alte 41 au fost rănite. Nicio persoană nu era la primele cinci etaje ale imobilului, care sunt destinate uzului comercial.

Focul a izbucnit la ora locală 2.54 (21.00 ora României) și a fost stins după aproape cinci ore. Zeci de autospeciale ale pompierilor și ambulanțe au intervenit la fața locului.

Pompierii folosesc tunuri de apă pentru a stinge incendiul izbucnit în clădirea comercială și rezidențială din orașul Kaohsiung, Taiwan | Foto: EPA-EFE/KAOHSIUNG

Până la orele prânzului, cel puțin 62 de persoane cu vârste cuprinse între 8 și 83 de ani au fost salvate.

Conform Agenției Centrale de Știri (CNA) din Taiwan, în imobil trăiesc aproximativ 120 de familii, mulți dintre locuitori fiind oameni săraci sau sunt vârstnici cu dizabilități fizice.

Clădirea este veche de 40 de ani, iar potrivit primarului Chen Chi-mai, aceasta a găzduit restaurante, saloane de karaoke și un cinematograf, însă acum era parțial abandonată.

Deocamdată nu este clar de unde a pornit incendiul, însă reprezentanții Poliției au precizat că nu exclud varianta ca acesta să fi fost provocat.

Incendiul de joi este unul dintre cele mai devastatoare care au avut loc ultimele zeci de ani în Taiwan. În 1995, un club de karaoke a luat foc în orașul Taichung, incendiul fiind soldat cu 64 de morți.

Libertatea