Cel puțin patru persoane au fost rănite la Washington, în urma unui atac armat. Suspectul s-a sinucis

Cel puțin patru persoane au fost rănite la Washington, în urma unui atac armat. Suspectul s-a sinucis

Poliția a desfășurat un număr mare de forțe, vineri, după ce puţin patru persoane, printre care și o fetiță de 12 ani, au fost rănite într-un atac armat în capitala SUA. Ulterior, forțele de ordine au anunțat că suspectul a murit, informează AFP, citată de Agerpres.

Împușcăturile s-au auzit în după-amiaza zilei de vineri într-un cartier din nord-vestul capitalei Statelor Unite, cu locuitori mai degrabă înstăriţi şi de obicei liniştit.

După ce au primit apeluri în jurul orei locale 15.20, (19.20 GMT), un număr mare de membri ai forţelor de ordine, echipaţi cu puşti şi scuturi antiglonţ de mari dimensiuni, au înconjurat zona, izolând şcoli şi o universitate. Mulţi oameni au fost evacuaţi rapid din zonă, potrivit videoclipurilor distribuite pe reţelele de sociale.

Trei dintre persoanele rănite au fost transportate la spital și sunt în stare stabilă. A patra victimă, în vârstă de peste şaizeci de ani, identificată ulterior, a primit îngrijiri pe loc.

„Suntem în căutarea unei persoane de interes” pentru anchetă, un tânăr de 23 de ani pe nume Raymond Spencer, a declarat presei unul dintre adjuncţii şefului poliţiei din Washington, Stuart Emerman.

Ulterior, șeful Departamentului de Poliție din Districtul Columbia, Robert Conti, a anunțat că suspectul a murit.

Potrivit lui Robert Conti, suspectul s-ar fi sinucis în momentul în care poliția a încercat să intre în apartamentul în care se ascundea. În locuința suspectului au fost găsite șase arme de foc și numeroase cartușe. 

Poliţia din Washington a raportat alte două atacuri armate în alte cartiere ale capitalei în aceeaşi după-amiază. 226 de omucideri au fost numărate în oraş în 2021, o cifră în creştere cu 14% faţă de 2020.

FOTO: EPA

Libertatea