CFR Cluj se califică după prelungiri în turul II din Liga Campionilor, profitând de schimbarea regulilor UEFA

CFR Cluj se califică după prelungiri în turul II din Liga Campionilor, profitând de schimbarea regulilor UEFA

Campioana României, CFR Cluj, s-a calificat cu emoții în turul II din Liga Campionilor, după ce, marți, a pierdut cu 1-2, după prelungiri, partida susținută în Bosnia cu Borac Banja Luka.

După 3-1 în tur pentru CFR Cluj, a fost 2-0 pentru bosniaci în retur și s-a ajuns la prelungiri doar datorită faptului că, la finalul lunii iunie, UEFA a decis anularea avantajului golurilor marcate în deplasare pe parcursul dublelor manșe din competițiile europene.

Astfel, abolirea după 56 de ani a regulii golului marcat în deplasare a făcut ca CFR Cluj să intre în istorie, fiind prima echipă care a profitat de schimbarea acestei reguli, informează Gazeta Sporturilor.

În prelungiri, Chipciu a adus calificarea clujenilor în faza următoare a competiției, cu un șut fabulos de la 22 de metri în vinclul porții bosniace (118).

Astfel, meciul Borac Banja Luka – CFR Cluj s-a încheiat cu scorul de 2-1 după prelungiri, după golurile reușite de Vranjes (60), Moraitis (64 ), respectiv Chipciu (118).

În turul II preliminar din Liga Campionilor, CFR Cluj se va confrunta cu echipa Lincoln Red Imps (Gibraltar).

Echipa din Gibraltar a învins, marți, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (2-0), formaţia Fola Esch (Luxemburg). În tur, scorul a fost egal, 2-2.

FOTO. Hepta

Libertatea