Chef Sorin Bontea, despre conflictul cu chef Scărlătescu: „Îl luam de acasă cu mașina, îl duceam acasă… dar nu ne vorbeam”

Chef Sorin Bontea, despre conflictul cu chef Scărlătescu: „Îl luam de acasă cu mașina, îl duceam acasă… dar nu ne vorbeam”

„Chefi la cuțite” a revenit la Antena 1 cu un sezon aniversar, cel de-al zecelea. Un prilej perfect pentru un decor nou, un regulament cu noi provocări și concurenți cu povești picante. Dar și cu rivalități pe măsură, iar chef Sorin Bontea, cel care conduce în clasament cu 4 victorii, ne-a dezvăluit câte ceva despre conflictul pe care l-a avut cu colegul său, chef Cătălin Scărlătescu.

Noul sezon „Chefi la cuțite” marchează 10 ani de la lansarea trioului de succes format de Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu printr-o rețetă unică, la care se adaugă provocări surprinzătoare în desfășurarea competiției, dar și un platou de filmare cu noi decoruri. Bineînțeles, nu lipsesc nici conflictele dintre cei trei „muschetari” într-ale gastronomiei!

Al zecelea sezon de „Chefi la cuțite”. Felicitări, în primul rând! Mai aveți emoții după atât de mult timp?

-Mulțumim! Avem întotdeauna o foarte mare curiozitate. La începutul fiecărui sezon ne așezăm pe scaun și pe măsură ce se deschid ușile, descoperim oameni atât de diferiți, cu povești atât de neașteptate, combinații de mâncare ce nu ne-ar fi trecut prin minte, farfurii care arată impecabil sau de care îți e teamă să te atingi. Elementul ăsta de surpriză te ține mereu în priză și nu ai cum să te saturi de el, oricâte porții ar veni!

Și ce căutați la concurenți? În afară de faptul că trebuie să știe să gătească…

-Felul în care se mișcă în bucătărie, asta vedem la bootcamp, cât sunt de dornici să învețe, să evolueze, pasiunea pe care o au pentru bucătărie, creativitate, gust în farfurie. Suntem destul de pretențioși.

Dintre vedetele care au gătit în acest sezon aniversar… cine v-a surprins cel mai tare?

-Când s-au deschis ușile și am crezut că a intrat Gordon Ramsay. Asemănarea este incredibilă, trebuie neapărat să vedeți momentul! Ah, și când am aflat că Jean de la Craiova s-a născut, de fapt, în București și a copilărit la Titu.

Înțeleg că au ieșit și scântei între voi… nu v-ați vorbit trei zile. De la ce a pornit conflictul? Și cum l-ați stins?

-Conflictele noastre au multe surse… inepuizabile. Pot părea de la o farfurie, o amuletă, un joc din culise, un battle pierdut etc. De cele mai multe ori apar de la farfurii sau de la faptul că nouă ni se pare că și ceilalți nu au respectat regulile. S-a întâmplat să nu vorbesc trei zile cu Scărlătescu. Îl luam de acasă cu mașina, îl duceam acasă cu mașina… dar nu ne vorbeam. A patra zi l-am luat în brațe și asta a fost tot.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Chef Sorin Bontea (@chef.sorinbontea.official)

Până la urmă… cine gătește cel mai bine dintre voi trei?

-Și întrebarea asta poate naște un conflict!

Dincolo de gastronomie, în ce domeniu credeți că ați fi la fel de buni toți trei împreună?

-Cred că ne-am descurca destul de bine și în muzică. Am mai avut ceva tentative și ne-au mai chemat și după, deci a fost de bine.

ARTICOL PRELUAT DE PE SITE-UL TVMANIA.RO

Libertatea