China s-a îndrăgostit de Emma Răducanu. Mesajul transmis în mandarină i-a adus peste 200 de milioane de fani

China s-a îndrăgostit de Emma Răducanu. Mesajul transmis în mandarină i-a adus peste 200 de milioane de fani

Emma Răducanu a făcut mândre trei țări prin victoria ei la US Open – Marea Britanie, al cărei cetățean este, România, țara tatălui ei, și China, de unde este mama. Chinezii s-au îndrăgostit efectiv de puștoaica-fenomen, după ce Emma le-a transmis un mesaj în mandarină, la câteva ore după ce a câștigat finala de Grand Slam.

Imediat după mesajul transmis de Emma susținătorilor ei din țara natală a mamei sale, noii fani au lăudat pe rețelele sociale performanțele tinerei, precum și faptul că este mândră de originile sale, potrivit CNN.

Într-un interviu înainte de finală, Emma Răducanu le-a spus jurnaliștilor că disciplina și munca depusă pentru a ajunge în acest punct sunt calități însușite de la mama ei chinezoaică. Sportiva a mai adăugat că este inspirată și de jocul tenismenei Li Na, fostul număr doi în WTA, „o adversară redutabilă”.

În urma victoriei din noaptea de sâmbătă spre duminică, finala în care a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez, 6-4, 6-3, Emma le-a transmis fanilor din China un mesaj special în mandarină.

„Bună ziua, toată lumea. Vreau să vă mulțumesc și sper că v-ați bucurat de jocul meu. Sunt încântată că am câștigat. Vă iubesc pe toți, ne mai vedem”, a spus Emma, într-un mesaj rostit într-o chineză perfectă.

?”Hi, everyone. I wanna say thank you to you guys and I hope you could enjoy my tennis. I’m thrilled to win. Love you all, see you.”-#EmmaRaducanu, whose mother is Chinese from Shenyang, China’s northeastern Liaoning Province, spoke in mandarin after the #USOpen triumph. pic.twitter.com/2IJFNIOz7Z

— CGTN Sports Scene (@CGTNSportsScene) September 12, 2021

Imediat după publicarea mesajului, tânăra a primit un val de aprecieri pe internet.

Mulți fani chinezi au felicitat-o pentru mesajul transmis în mandarină și s-au declarat încântați pentru accentul „drăgălaș” din nord-estul Chinei, de unde mama ei este originară.

„Bunica ei din Shenyang trebuie să fie mândră de ea și noi, oamenii din Shenyang, suntem mândri și de ea”, a spus un utilizator de pe platforma chineză Weibo.

De asemenea, victoria ei a fost în tendințe pe Weibo. „Tânără jucătoare etnică chineză de 18 ani, câștigă campionatul american deschis”. Hashtag-ul a fost vizionat de peste 200 de milioane de ori.

Emma vorbește mandarina, dar se descurcă ceva mai greu în română, limba tatălui ei.

Născută în Canada, la Toronto, Emma este cetățean britanic. Are tată român și mamă chinezoaică, iar în fiecare an vine în vizită la București.

Într-un interviu acordat la începutul lunii iulie, după Wimbledon (de unde s-a retras în optimi), Emma a mărturisit că își vizitează bunica din București de câteva ori pe an și că e îndrăgostită de mâncarea tradițională românească.

De luni, 13 septembrie, Emma este numărul 23 WTA. Înainte de US Open, se afla pe locul 150 în clasament.

Libertatea