Cîmpeanu: Nu avem platforme dedicate şi securizate pentru o evaluare corectă online

Cîmpeanu: Nu avem platforme dedicate şi securizate pentru o evaluare corectă online

Chiar în ziua în care se vor afișa rezultatele finale la Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, după soluționarea contestațiilor, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a admis că nici până în prezent componenta de evaluare-examinare nu a progresat. „Îmi pare rău că trebuie să o spun atât de direct, dar evaluările online şi-au pierdut foarte mult din relevanţă”, a declarat Cîmpeanu, vineri dimineață.

„Nu există nici acum platforme dedicate şi securizate prin care să avem o evaluare corectă, de calitate, din această perspectivă în învăţământul online”, a declarat Sorin Cîmpeanu, vineri dimineață, la forumul Black Sea and Balkans Security Forum, potrivit Agerpres.

„Nu există. Îmi pare rău că trebuie să o spun atât de direct, dar evaluările online şi-au pierdut foarte mult din relevanţă pentru simplul motiv că nu ştiu să fie profesori care pot garanta sută la sută că cei care au răspuns acestor teste, examinări, evaluări din spatele unui ecran sunt cei care trebuiau să răspundă. Este un detaliu, privit de unii, este esenţial din punctul meu de vedere, pentru calitatea actului educaţional care se finalizează prin evaluare, examinare. Aici suntem”, a adăugat ministrul educației.

Demnitarul a precizat că trecerea la învăţământul online nu a fost o opţiune, ci o soluţie de avarie.

„Aveam probleme de conectivitate, avem şi acum, chiar dacă mai puţine decât aveam în urmă cu un an, în condiţiile în care aveam probleme cu echipamentele, celebrele tablete, care în opinia mea nu sunt cele mai adecvate unei pregătiri de calitate, dar sunt o soluţie de avarie. Avem mult mai puţine probleme acum din perspectiva echipamentelor, dar ele există totuşi”, a mai spus Cîmpeanu.

Libertatea