Cinci copii, printre care un bebeluș de trei săptămâni, rămași orfani, după ce părinții lor au murit de COVID, în SUA. ”Încă o caută o mami”

Cinci copii, printre care un bebeluș de trei săptămâni, rămași orfani, după ce părinții lor au murit de COVID, în SUA. ”Încă o caută o mami”

Peste 650.000 de oameni și-au pierdut viața în SUA, după ce s-au infectat cu noul coronavirus, de la începutul pandemiei. Printre ei se numără și Daniel și Davy Macias, tineri părinți a cinci copii, din California, care s-au infectat în august cu COVID, scrie The Washington Post. Cuplul nu era vaccinat, iar la scurt timp, a pierdut lupta cu virusul. În timp ce noul val pandemic este generat de persoanele care nu s-au vaccinat și de varianta Delta mai agresivă, oficialii americani din domeniul sănătății se luptă să convingă populația retincentă să se imunizeze.

Davy Macias, în vârstă de 37 de ani, era însărcinată când a ajuns în luna august în stare gravă la spital, infectată cu COVID. Ea a fost intubată și a murit la o săptămână după ce medicii au adus-o pe lume pe fiica ei. Nu a apucat să-și vadă copilul.

Soțul ei, Daniel Macias, în vârstă de 39 de ani, a putut să-și vadă doar câteva zile fiica, întrucât și el era internat în stare gravă cu COVID. A murit pe 9 septembrie, la două săptămâni după ce soția lui a pierdut lupta cu virusului.

Cumnata lui Davy, Terri Serey, a spus că Daniel a așteptat să-i pună fetiței un nume pentru că el credea că atât el, cât și soția lui vor ieși cu viață din spital și o vor duce acasă, la ceilalți patru copii pe care-i aveau împreună. Cel mai mare avea 7 ani, iar cei mai mici, doi.

”Daniel a fost suficient de bine pentru a-mi trimite o fotografie cu bebelușul. Dar acesta a fost ultimul mesaj pe care l-am primit de la el”, a spus Serey pentru The Washington Post.

La începutul lunii august, întreaga familie a fost infectată cu COVID. Copiii s-au vindecat rapid, însă simptomele s-au agravat doar pentru Davy, care a mers la spital pentru tratament. În mai puțin de o săptămână, Daniel a urmat-o.

Davy era deja intubată și a încetat să comunice direct cu familia ei până când bebelușul ei s-a născut prin cezariană pe 18 august. La aproximativ trei zile după nașterea bebelușului, Daniel a fost intubat.

Cuplul era la doar câteva camere distanță la spital, iar Daniel „habar n-avea că soția a murit”, a spus Serey.

Serey a spus că Davy Macias nu a vrut să se vaccineze pentru că era însărcinată. Nu se știe dacă Daniel a fost vaccinat.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor au cerut femeilor care sunt însărcinate să se vaccineze, deoarece studiile au constatat că vaccinurile împotriva coronavirusului nu cresc riscul avorturilor spontane.

Dimpotrivă, cercetările arată că femeile însărcinată se confruntă cu un risc mai mare de a dezvolta o formă gravă a bolii, de a naște prematur și „alte rezultate adverse ale sarcinii” dacă contractează virusul, spune CDC.

În prezent, copiii celor doi sunt îngrijiți de părinții lui Daniel.

Ei nu au înțeles prea bine ce s-a întâmplat cu mama și tatăl lor și de ce nu se mai întorc acasă. După ce Daniel a murit, un consilier le-a explicat celor doi copii mai mari, de 7 și 5 ani, că ambii părinți nu mai sunt printre ei.

Băiatul mai mare a înțeles situația, însă sora lui mai mică, de 5 ani, „încă o caută pe mami”, după cum a spus Serey.

Bunicii i-au spus lui Serey că toți copiii ”petrec mult timp din noapte în căutarea mamei și tatălui”.

În iunie, Davy și Daniel au sărbătorit 11 ani de căsătorie. Davy era asistent medical la secția de muncă și livrare de la Centrul Medical Kaiser Permanente Fontana, iar Daniel era profesor la școala generală Jehue din județul San Bernardino.

Activitatea lor preferată era să aibă grijă de copiii lor și să petreacă timp cu ei. Deoarece Davy lucra deseori în tura de noapte, își petrecea timpul cu copiii ei în timpul zilei, iar contul ei de TikTok era aproape plin de filmulețe cu copiii ei. .

Pe măsură ce au circulat știri despre moartea cuplului, Serey a spus că străinii au contactat-o ​​pe ea și pe soțul ei pentru a o întreba dacă ar trebui să se vaccineze. „Mă întrebau despre efectele secundare. Este interesant, pentru că oamenii vor ca cineva să le dea răspunsul”, a spus Serey.

Femeia le-a răspuns că „nu cunosc pe nimeni care să fi murit din cauza vaccinului, dar știu oameni care au murit de COVID”.

Serey a spus că nu știe dacă Davy a regretat că nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului, dar a avut impresia că ea nu credea că se va îmbolnăvi grav. „Nu cred că ea a crezut cu adevărat că va ajunge într-o stare atât de gravă”, a mai spus aceasta.

Foto: Instagram Davy Macias

Libertatea