Cinci români, acuzați de luare de ostatici și tortură, în Belgia. Poliția a intervenit cu un vehicul blindat

Cinci români, acuzați de luare de ostatici și tortură, în Belgia. Poliția a intervenit cu un vehicul blindat

Patru români au fost arestați miercuri, 6 octombrie, fiind suspecți de luare de ostatici și tortură într-o casă din zona Kleine-Brogel, de lângă orașul Peer, nordul Belgiei. Un al cincilea român a fost rănit în timpul acțiunii și nu a putut fi luat în custodie, scrie Știri Diaspora, care citează cotidianul Het Nieuwsblad.

În cursul nopții de marți spre miercuri, unitățile speciale ale poliției și poliția judiciară din Limburg au intervenit la o casă din Kleine-Brogel. Poliția a folosit în cadrul operațiunii o mașină blindată.

Adresa fusese ocupată fără drept de mai multe persoane cu cetățenie română, după ce proprietarul a murit. rezidentul.

Raidul ar fi fost legat de o alarmă de luare de ostatici.

„În jurul orei 5.15 am fost trezit de un zgomot, care suna ca niște împușcături înăbușite. Când m-am uitat pe fereastră, am văzut că strada era închisă, nu mai erau mașini. De cealaltă parte am văzut o duzină de oameni puternic înarmați, toți în armură. Invadaseră o casă. Casa avea ferestrele sparte. De parcă ar fi căutat persoane fugare”, a povestit un rezident.

Potrivit martorilor, întreaga operațiune a durat o jumătate de ceas. „Nu după mult timp, a sosit o ambulanță. Am văzut că se descarcă o targă. Apoi, polițiștii puternic înarmați și vehiculul blindat au plecat și au sosit detectivii. Mai târziu, pompierii au venit să curețe cioburile”, a mai spus martorul.

După raid, casa a fost sigilată și patru români au fost ridicați pentru audieri. Românii au fost arestați joi, 7 octombrie, de judecătorul de instrucție din Hasselt, în contextul unei anchete asupra luării de ostatici. În plus, românii sunt acuzați de tortură.

O a cincea persoană de naționalitate română, rănită în timpul intervenției, este internată la spital.

Foto ilustrativ: EPA

Libertatea