Cine este Dumitru Prunariu, singurul astronaut român. Vine la „Tu urmezi!”, show-ul prezentat de Dan Negru la Kanal D

Cine este Dumitru Prunariu, singurul astronaut român. Vine la „Tu urmezi!”, show-ul prezentat de Dan Negru la Kanal D

Dumitru Prunariu, singurul astronaut român, va păși în platoul de la „Tu urmezi!”, show-ul prezentat de Dan Negru la Kanal D.  Acesta a spus și care sunt calitățile pe care trebuie să le întrunească cineva pentru a performa.

Sâmbătă, de la ora 20.00, se dă start la cultură generală și distracție, odată cu difuzarea unei noi ediții a game show-ului „Tu urmezi!”, la Kanal D. Celebritatea care ajunge de acesta dată în platoul emisiunii este Dumitru Prunariu, singurul astronaut român, un om cu o constelație de poveșți extraordinare.

Celebrul astronaut român a mărturisit că este impresionat de show-ul care a acaparat de milioane de români, povestind totodată că îl leagă o prietenie de mulți de ani de Dan Negru. Acesta a spus și care sunt calitățile pe care trebuie să le întrunească cineva pentru a performa, studiul aflându-se, în opinia sa, la baza rețetei succesului în orice domeniu.

„Trebuie să studiezi. Talentul fără studiu nu reprezintă mare lucru. Studiul reprezintă calea spre un succes adevărat. Mulți spun că norocul ți-l creezi singur, dar trebuie să îți creezi condiții pentru a avea noroc”, adaugă acesta.

Nu pierdeţi sâmbătă seară, de la 20.00, întâlnirea cu game show-ul pentru toată familia, unica emisiune în care se stă la coadă la cultură generală, prezentată de Dan Negru, la Kanal D.

Cine este Dumitru Prunariu

De profesie inginer aeronautic, Dumitru Prunariu este singurul astronaut român și un om cu o constelație de povești extraordinare. La 14 mai 1981 a devenit primul român care a zburat în spațiul cosmic, participând la misiunea în cadrul căreia a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute.

Dumitru Prunariu a primit titlul de onoare suprem, erou al Republicii Socialiste România, titlul deținut doar de soții Ceaușescu. A ocupat, pe rând, funcția de ministru adjunct al transporturilor, șef al Departamentului Aviației Civile, în guvernul Petre Roman, și ambasador al României în Federația Rusă, în guvernul Adrian Năstase. De asemenea, Dumitru Prunariu deține și o carieră în aviația militară, în prezent are gradul de general-locotonent în rezervă. Acesta se numără printre fondatorii Asociației Exploratorilor Spațiului Cosmic, fiind și președintele Agenției Spațiale Române, dar și membru de onoare al Academiei Române.

Dumitru Prunariu este căsătorit și are 2 copii și 4 nepoți.

Libertatea