Cine este principalul suspect în cazul tragediei de la parada de Crăciun din SUA

Cine este principalul suspect în cazul tragediei de la parada de Crăciun din SUA

Un bărbat a fost reținut în cazul incidentului din oraşul american Waukesha, unde o mașină a intrat în mulțimea care participa la o paradă de Crăciun, cinci persoane fiind ucise, iar alte 40, rănite. Suspectul a fost identificat drept Darrell Edward Brooks Jr., un bărbat din Milwaukee cu antecedente penale care datează din 1999 și includ numeroase infracțiuni cu violență, relatează Fox News și BBC.

Incidentul care a avut loc duminică în orașul din statul american Wisconsin nu este considerat „în acest moment” ca fiind un act de terorism, a declarat un oficial.

Bărbatul are 39 de ani și este audiat în prezent de anchetatori.

El ar fi fost eliberat din închisoare pe cauțiune cu două zile în urmă. De asemenea, un oficial a declarat pentru CBS News că se crede că suspectul fugise de la un alt incident – posibil o luptă cu cuțitele – când a dat cu mașina peste oameni la parada de sărbători.

Ultima oară, Darrell Edward Brooks Jr. se prezentase în fața instanței pe 5 noiembrie, fiind acuzat printre altele de agresiune, abuz domestic și pentru că a opus rezistență la arestare.

În 2020, a fost pus sub acuzare pentru alte trei infracțiuni printre care una legată de posesia de arme de foc. De asemenea, figurează ca infractor sexual în statul Nevada.

De altfel, problemele sale cu legea datează din 1999, când a primit prima sa condamnare la trei ani de închisoare pentru participarea la o agresiune.

Brooks ar folosi și pseudonimul „Mathboi Fly” în videoclipurile muzicale, fiind un rapper amator, potrivit presei americane, și este, de asemenea, asociat cu pseudonimele Darrell Eugene Brooks și Quinton Feilcein în documentele instanței.

Mai mulți copii, printre victime

18 copii au fost spitalizați în urma incidentului, potrivit reprezentanților unui spital de pediatrie din Wisconsin. Medicii spun că unii copii au suferit răni grave la cap și fracturi.

Răniții au vârste cuprinse între 3 și 16 ani, iar printre ei se numără și copii care sunt frați. Zece dintre ei au avut nevoie de internare în secția de terapie intensivă.

Parada din Waukesha, un oraș cu aproximativ 72.000 de locuitori, are loc în fiecare an în duminica de dinaintea Zilei Recunoștinței și include defilări cu costume, dansatori și fanfare. Duminică, oamenii s-au adunat pe marginea drumului pentru a urmări ceremoniile, organizate după un an de pauză, din cauza pandemiei de coronavirus.

Foto: EPA

Libertatea