Cine este românul care a depus tricolorul la locul prăbușirii avionului magnatului Dan Petrescu și a aprins o lumânare în memoria victimelor

Cine este românul care a depus tricolorul la locul prăbușirii avionului magnatului Dan Petrescu și a aprins o lumânare în memoria victimelor

Un român care locuiește de 28 de ani la Milano a mers la locul tragediei aviatice în care și-a pierdut viața omul de afaceri Dan Petrescu și familia sa și a aprins o lumânare. Ivan, care a mărturisit pentru o televiziune italiană că nu cunoaște victimele, a adus cu el și un steguleț românesc, notează Știri Diaspora. 

Ivan, un român rezident în Italia, a mers luni, 4 octombrie, la locul tragediei în care și-au pierdut viața opt persoane, dintre care 7 aveau și cetățenie română, cu steagul tricolor și cu o candelă. El a aprins-o în memoria victimelor.

Deși inițial nu a fost lăsat să intre în perimetrul în care s-a prăbușit avionul, în cele din urmă bărbatului i-a fost permis să-și prezinte omagiile.

„Eu sunt Ivan și locuiesc la Milano de 28 de ani”, le-a spus bărbatul jurnaliștilor prezenți la fața locului.

Românul a explicat că stă în apropiere de locul unde s-a petrecut tragedia.

Nu trebuie să fim neapărat rude sau să-i cunoaștem. Trebuie să fim alături de familiile celor decedați, indiferent de naționalitatea lor nu contează că sunt albanezi, români, italieni, francezi, spanioli, nemți, nu contează.

Ivan, român din Italia:

https://youtu.be/nbY5zL0kL6w

Imediat după decolarea de pe aeroportul din Linate, aparatul de zbor, un Pilatus PC12 înmatriculat YR-PDV, construit acum șase ani, a avut probleme. Duminică, 3 octombrie, a ora 13.04, avionul a decolat către Olbia, Sardinia. Trei minute mai târziu, la 13.07, aparatul de zbor s-a prăbușit.

Potrivit Corriere della Sera, la trei minute după decolare, miliardarul român Dan Petrescu, care se afla la manșă, ceruse să revină pe aeroportul din Linate. A răspuns că efectuează „o deviație” și a cerut imediat un spațiu, un culoar pentru a reveni pe aeroport, pe care l-a primit imediat. Pilotul român nu a specificat însă și care sunt problemele tehnice ale navei, de la care cei din turnul de control nu au primit un semnal de alarmă.

Opt persoane se aflau la bordul aparatului de zbor pilotat de omul de afaceri român Dan Petrescu, unul dintre cei mai bogați români. Toți pasagerii și-au pierdut viața.

Libertatea