Ciprian Ciucu, președinte PNL București, cere continuarea cooperării cu USR la nivel local

Ciprian Ciucu, președinte PNL București, cere continuarea cooperării cu USR la nivel local

Președintele PNL București, Ciprian Ciucu, a făcut un apel către liderii USR să mențină coaliții de la nivelul Primăriei București și de la primării de sectoare alături de PNL în ciuda acordului încheiat de liberali cu social-democrați pentru formarea viitorului guvern, într-un mesaj postat luni pe Facebook.

Un opozant al coaliției de guvernare cu PSD încă de la debutul negocierilor, Ciprian Ciucu a votat împotriva acordului pentru formarea noului guvern încheiat în ședința liberalilor de luni dimineață.

„Am votat și m-am exprimat astăzi, în cadrul Biroului politic Național al PNL, împotriva alianței care se prefigurează la guvernare. Am cerut în ședințele anterioare și astăzi am primit confirmarea că la nivel local nu se impune o de sus în jos o astfel de alianță și că primarii sunt liberi să își decidă, împreună cu propriile organizații locale, propriile majorități. Acest lucru mă bucură în contextul situației politice din București”, a precizat Ciprian Ciucu.

Liderul PNL București și primar al sectorului 6 a înaintat un apel la „Președintele USR, la președintele USR București și la președinții organizațiilor de sectoare ale USR să nu provoace rupturi artificiale în București și apoi să urmeze calea mai ușoară a opoziției”.

„Fac un apel și la colegii mei din conducerea sectarelor, ca în contextul schimbărilor guvernamentale, să nu facă gesturi bruște și chiar să dialogheze mai mult decât au făcut-o până acum cu cei cu care ne-am însoțit în campania electorală”, a transmis Ciprian Ciucu.

Un ultim apel este adresat primarul general Nicușor Dan căruia îi cere „să pună pe baze autentice dialogul cu organizațiile PNL și USR din Bucureşti și să reevalueze cum se poziționează vizavi de protocolul pe baza căruia a fost susținut în campania electorală”.

Cât despre noua alianță la guvernare între PNL și PSD, Ciprian Ciucu dă asigurări că va rămâne adeptul conceptelor cu care a activat în politică.

„În ceea ce mă privește, rămân dedicat ideii de reformă și liberalism și intenționez ca, împreună cu Organizația PNL București, să promovăm cea mai reformistă și rațională agendă din acest mare oraș, chiar dacă o parte din măsurile pe care le vom susține vor părea nepopulare”, a conchis Ciprian Ciucu.

Încă de la debutul negocierilor dintre PNL și PSD, Ciprian Ciucu a fost o voce critică și afirmă că se abține de la o demisie din partid pentru a nu strica alianțele încheiate cu USR la nivel de București.

„M-am gândit. Şi mă gândesc. Ceea ce mă ţine este că fără mine, şi ştiu ce vorbesc, alianţa pe Bucureşti s-ar destrăma în câteva zile. Nicuşor Dan ar fi pe nicăieri în acest context şi 3 ani ar trece degeaba. Reflectez”, afirma, la începutul lunii noiembrie, Ciprian Ciucu.

Postarea făcea referire la opţiunile pe care le are Ciucu, după ce PNL a decis să negocieze guvernarea cu PSD. O demisie din partid ar duce la pierderea mandatului, iar o opoziţie pe faţă la deciziile pe care le iau liberalii ar duce însă la pierderea finanţării de la bugetul de stat, se arăta în postare.

Libertatea