Clienţii restaurantelor din Grecia cu spaţii în interior, obligați să facă dovada vaccinării sau a testării negative

Clienţii restaurantelor din Grecia cu spaţii în interior, obligați să facă dovada vaccinării sau a testării negative

Guvernul de la Atena a anunțat, marți, că toții clienții restaurantelor, barurilor și cafenelelor din Grecia care au spații în interior vor fi obligați să facă dovada vaccinării împotriva COVID-19 sau a testării negative în ultimele 72 de ore, informează Reuters, citată de Agerpres.

Noile reglementări vor intra în vigoare până la începutul lunii august, ca măsură de limitare a creşterii ratei de infectare cu coronavirusul.

Toate locurile în localurile cu spații în interior vor trebui să fie pe scaune, conform anunțului guvernului elen.

În schimb, persoanele care servesc masa pe terasele restaurantelor nu vor trebui să prezinte dovada vaccinării sau a testului negativ.

„Este esenţial să nu se dea impresia că pierdem controlul asupra pandemiei, astfel că industria noastră turistică poate funcţiona normal”, a declarat ministrul grec al dezvoltării, Adonis Georgiadis, într-o conferinţă de presă.

COVID FREE GR, o aplicaţie lansată de guvern care poate scana certificatele digitale europene sau rezultatele testelor PCR, va fi disponibilă pentru restaurantele, barurile şi cafenelele „indoor” pentru a se asigura respectarea noilor reguli.

Grecia a raportat luni 2.065 noi cazuri de COVID-19 şi zece decese în 24 de ore.

Numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus începând din februarie anul trecut a ajuns la 440.872, dintre care 12.802 de cazuri fatale.

Potrivit ministrului sănătăţii, Vassilis Kikilias, întregul personal medical care asigură îngrijirea la domiciliu va trebui ca până la 16 august să se vaccineze cu prima doză. Aceeaşi cerinţă se va aplica personalului medical din spitale şi policlinici cu data de 1 septembrie.

FOTO: EPA

Libertatea