Clotilde Armand susține că este nul contractul dintre Romprest și Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand susține că este nul contractul dintre Romprest și Primăria Sectorului 1

Primarul Sectorului 1 din București, Clotilde Armand, a susținut într-o postare pe Facebook că nu există un contract valabil între Primăria Sectorului 1 si operatorul de salubritate Romprest, afirmând că „două sentințe judecătorești definitive și irevocabile au constatat că acest contract a fost încheiat fraudulos și l-au anulat”.

Clotilde Armand a trimis și o „săgeată” către premierul Florin Cîțu, care afirmase pe data de 9 iunie, după ședința de Guvern, că „până la o decizie în instanță, și prestatorul de servicii, și primăria, toată lumea, trebuie să respecte angajamentele”.

„Am aflat ceva incredibil: Contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest Service S.A. nu există! Da, ați citit bine. Înțeleg că domnul premier s-a poziționat public cerând ambelor părți (primărie și companie) să respecte înțelegerile contractuale (reguli făcute în 2008 de PNL). Dar ce ne facem domnule premier dacă nu există contract?!”, a scris Clotilde Armand joi seară, pe Facebook.

Primarul Sectorului 1 susține că acel contract dintre instituția pe care o conduce și Romprest a fost „încheiat fraudulos” în urmă cu 13 ani, când primar era Andrei Chiliman.

Două sentințe judecătorești definitive și irevocabile au constatat că acest contract a fost încheiat fraudulos și l-au anulat. Exact în ziua în care fostul primar Andrei Chiliman semna contractul, 30 iunie 2008, Curtea de Apel București anula definitiv și irevocabil întreaga procedură de achiziție, deoarece încălca directivele comunitare și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene în cazul contractelor de concesiuni de servicii.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand:

Potrivit edilului, „contractul Romprest a fost semnat în disprețul justiției, cu aprobarea PSD și PNL. Și cu o tăcere din partea partidelor politice de peste 10 ani. Nimeni nu a scos o vorbă despre asta”.

Clotilde Armand a publicat pe pagina ei de Facebook și ultima pagină a contractului din iunie 2008, dintre Romprest și Primăria Sector 1, pe care apare inclusiv semnătura fostului primar PNL, Andrei Chiliman.

Libertatea