Cluj-Napoca intră în carantină de noapte

Cluj-Napoca intră în carantină de noapte

Cluj-Napoca intră, începând de joi, 7 octombrie, în carantină de noapte și în timpul săptămânii, după ce rata de infectare a ajuns la 8,5 cazuri la mia de locuitori, informează Mediafax.

Începând de joi se interzice circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 20:00 – 5:00, cu excepţia persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală. De asemenea, magazinele se închid la ora 22:00, oră după care pot livra la domiciliu.

Cei care nu sunt vaccinați vor avea nevoie de declarație pe propria răspundere, în cazul în care se deplasează în afara locuinţei din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Libertatea