Cod roșu de inundații în județul Alba. Zeci de case afectate, drumuri blocate și mașini luate de ape

Cod roșu de inundații în județul Alba. Zeci de case afectate, drumuri blocate și mașini luate de ape

Nord-vestul județului Alba este afectat de inundații puternice, pentru mai multe zone fiind emise avertizări cod roșu. Peste 30 de case au fost afectate, mai multe drumuri au fost blocate din cauza aluviunilor și peste 60 de persoane au fost evacuate, potrivit publicației locale Alba 24.

Reprezentanții
Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba au făcut,
vineri seară, bilanțul inundațiilor din ultimele zile.

Patru persoane au fost salvate de echipajele de intervenție și 62, evacuate din locuințe. De asmenea, mai multe mașini au fost luate de aluviunui.

Ploile abundente au lăsat în urmă case, subsoluri și curți inundate, străzi blocate, alunecări de teren, copaci căzuți și drumuri surpate.

Cele mai afectate orașele Abrud și Câmpeni, comunele Horea, Roșia Montană, Sohodol și Șugag și satele Curături, Gura Roșiei, Cărpiniș, Dăroaia, Poiana Sohodol și Gura Sohodol.

În orașul Câmpeni, vizat de o atenționare cod roșu, un festival de folclor a fost suspendat, după ce pe stadionul unde trebuia să se desfășoare spectacolul, apa a ajuns la un metru, potrivit Agerpres.

Evenimentul „Sus, sus, sus, la moţi, la munte” a început joi pe terenul de fotbal din oraș, iar vineri trebuiau să aibă loc un târg al meșterilor tradiționali, o expoziție de artă fotografică și un recital cu muzică de fanfară. Organizatorii au fost însă nevoiți să întrerupă festivitățile după ce terenul a fost inundat. Mai multe mașini au rămas blocate în zonă, iar o parte din logistica necesară spectacolului a fost afectată. La festival trebuiau să se prezinte interpreți din opt județe

În
zonele afectate intervin zeci
de pompieri militari, polițiști, jandarmi și autoutilitare.

Libertatea