Complexul sportiv Lokomotiv din Harkov, distrus de ruși, după un bombardament cu rachete S-300

Complexul sportiv Lokomotiv din Harkov, distrus de ruși, după un bombardament cu rachete S-300

Trupele ruse au distrus în cursul nopții de joi spre vineri, cu lovituri de rachete S-300, sediul complexului sportiv Lokomotiv din orașul Harkov, acolo unde s-a antrenat echipa națională de înot sincron a Ucrainei, informează Ukrainska Pravda.

„Aceasta este arena sportivă mondială, unde s-au antrenat «peștii de aur» – campioni la înot sincron. Între aceste ziduri au evoluat vedete mondiale din diverse sporturi, medaliați ai Jocurilor Olimpice. Piscina, clubul modern de box, care a fost inaugurat în luna februarie a acestui an, au fost distruse”, a scris șeful administrației regionale de stat din Harkov, Oleg Sineguvov, pe contul său de Telegram.

„Rușii comit din nou teroare împotriva populației civile și asta este tot ce le mai rămâne. La urma urmei, ei nu au succes pe front”, a precizat Sinegubov.

„Vom reconstrui totul. Iar cei mai talentați sportivi din lume se vor antrena din nou în complexele noastre sportive. După victorie!”, a adăugat guvernatorul regional.

În cursul dimineții de vineri, primarul din Harkov, Igor Terekhov, anunțase că rușii au lovit districtul Kholodnogorsk din oraș.

Ucraina a câştigat anul acesta prima medalie de aur din istorie la Campionatul Mondial de Natație. Performanţa a fost obținută în finala de la Budapesta a probei combinate libere pe echipe. Echipa Ucrainei a obţinut un punctaj de 95,03 în proba de înot sincron, după o reprezentaţie intitulată „A Magic Circle”, potrivit Mediafax.

Foto: Oleg Sinegubov / Telegram

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Libertatea