Consiliera lui Cîțu a demisionat după scandalul iscat de documentul cu antetul Guvernului trimis la PNL

Consiliera lui Cîțu a demisionat după scandalul iscat de documentul cu antetul Guvernului trimis la PNL

Mioara Costin, consiliera acuzată că a semnat documentul cu antetul Guvernului privind strategia de campanie a premierului Florin Cîțu pentru alegerile din PNL, a demisionat din funcție joi, 22 iulie.

Mioara Costin, fostă jurnalistă la Realitatea Plus, ocupa funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului din aprilie.

Mioara Costin a fost consilier de stat în perioada aprilie – iulie

Demisia ei a venit la patru zile după ce în presă a apărut un document cu antetul Guvernului care prezenta strategia de comunicare pe care ar trebui să o aibă susținătorii candidaturii lui Florin Cîțu la șefia PNL.

În același document se cereau „ponturi” privind tabăra lui Orban, ca să apară ulterior în presă. „Vă rog să ne dați ponturi, mie și colegei mele, Dana Păcurar, informații pe care le aveți despre tabăra Orban, pentru a le da in presă” era mesajul din documentul apărut duminică, 18 iulie.

Marți după-amiază, Florin Cîţu a declarat că cei care susţin că documentul este real trebuie să prezinte probe.

În schimb, Ludovic Orban a spus că există elemente care dau o anumită veridicitate documentului și că, dacă actul este real, persoana care a elaborat documentul respectiv „trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”.

Marți seară, G4Media a prezentat „semnătura electronică” de pe respectivul document, atribuită Mioarei Costin, consilier de stat.

Florin Cîțu: Nu comentez fițuici care apar în presă

Miercuri, 21 iulie, la briefingul de presă după ședința de Guvern, întrebat de jurnaliști despre acest subiect, premierul Florin Cîțu a răspuns că poate comenta „doar pe documente oficiale”.

„Eu, din funcția de premier, pot să comentez doar pe documente oficiale. Ceea ce înțeleg eu că este document oficial este un document înregistrat, care a fost prezentat”, a afirmat Florin Cîțu.

„Niciodată un astfel de document nu a fost înregistrat și nu mi-a fost mie prezentat. Despre hârtii, documente editabile, fițuici care apar în presă nu pot să comentez”, a adăugat premierul.

La o zi după aceste declarații, Mioara Costin a demisionat, iar decizia a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial.

Premierul Florin Cîțu și Secretarul general al Guvernului, Tiberiu Horațiu Gorun, sunt semnatarii demisiei consilierului de stat Mioara Costin

Libertatea