Controversă în Italia după ce serialul animat Peppa Pig a introdus într-un episod primul cuplu de același sex. ”O mamă este medic, cealaltă gătește spaghete”

Controversă în Italia după ce serialul animat Peppa Pig a introdus într-un episod primul cuplu de același sex. ”O mamă este medic, cealaltă gătește spaghete”

Celebra serie animată îndrăgită de copii din toată lumea a difuzat marți, în Marea Britanie, un episod în care prezintă un nou personaj care are două mame. Episodul a primit mai multe reacții. În timp ce mulți l-au apreciat, în Italia, partidul Frații Italiei a cerut RAI, radiodifuzorul public, să nu-l difuzeze, transmite La Stampa.

Peppa Pig, creată de animatorii britanici Mark Baker și Neville Astley în 2004, a prezentat pentru prima dată o familie de părinți de același sex.

În episodul cu pricina, intitulat ”Families”, eroina principală, Purceluşa Peppa vorbeşte cu colega ei de clasă, ursulina Penny, despre cele două mămici ale ei și ce le face speciale.

În timp ce desenează un portret al familiei sale, Penny explică: „Eu locuiesc cu mămica şi cu cealaltă mămică. O mamă este doctor şi cealaltă mamă găteşte spaghete. Îmi plac spaghetele”, a spus Penny.

La prima coppia LGBT è apparsa nella serie animata per bambini Peppa Pig. È diventata una lesbica orso. pic.twitter.com/JZDeW2sLMm

— ⛔️ⓁⓋⓄⒼⓇⓊⓅⓅⓄ⛔️ (@lvogruppo) September 8, 2022

Cuplul apare în Peppa Pig în urma unei petiţii online lansate în 2019, în care militanții le-au cerut producătorilor Peppa Pig să includă o familie de părinți de același sex, pentru a o face mai incluzivă pentru toți copiii. Petiția a strâns peste 23.000 de semnături, dar a devenit imediat o controversă politică.

Joi, șeful de cultură al Fraților Italiei, partid politic național-conservator, Federico Mollicone, definise „alegerea autorilor desenului animat de a introduce un personaj cu două mame ca fiind inacceptabilă”.

”Copiii nu pot fi doar copii? (…) suntem și vom fi mereu în fruntea discriminării, dar nu putem accepta îndoctrinarea de gen. Pentru aceasta, cerem RAI, care cumpără drepturile la serialul Peppa Pig din Italia cu taxă de la toți italienii, să nu difuzeze episodul în cauză pe niciun canal sau platformă web”, a spus Mollicone, pentru La Stampa.

Libertatea