Copacii din curtea Institutului Marius Nasta au fost mutați ca să facă loc containerelor pentru triaj

Copacii din curtea Institutului Marius Nasta au fost mutați ca să facă loc containerelor pentru triaj

14 arbori din incinta Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București au fost transplantați luni, 4 octombrie, într-o altă zonă din curtea spitalului, pentru a permite unității medicale să instaleze cinci noi containere de triaj pentru pacienți, relatează G4Media.

Conducerea spitalului a vrut să elibereze un teren pe care intenționează ca, în maximum două săptămâni, să monteze cinci containere în care se va face triajul epidemiologic.

Copacii au fost transplantați de compania primăriei.

„Institutul implementează un proiect pe fonduri europene pentru pacienții COVID, în care am accesat posibilitatea achiziționării unor containere pentru crearea unei zone de triaj, care ne va permite ca toate persoanele care ajung în Marius Nasta să beneficieze de un triaj în condiții adecvate astfel încât să nu fie nevoiți să rămână în curte. Vor fi 5 containere de câte 12 metri”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”.

În secția COVID de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București sunt internați 104 bolnavi, „iar pacienții continuă să vină cu forme severe de insuficiență respiratorie, a anunțat unitatea sanitară, duminică, 3 octombrie.

Recent, spitalul a publicat mai multe fotografii de pe holul spitalului, unde au fost instalate paturi pentru bolnavii COVID rămași fără loc.

Foto: G4Media

Libertatea