Coreea de Nord a lansat 3 rachete balistice în ziua în care a raportat primul focar de COVID-19

Coreea de Nord a lansat 3 rachete balistice în ziua în care a raportat primul focar de COVID-19

Coreea de Nord a lansat joi trei rachete balistice spre mare în largul coastei sale de est, au declarat Coreea de Sud și Japonia, în aceeași zi în care autoritățile de la Phenian au raportat pentru prima dată un focar de COVID-19, notează Reuters.

Trei rachete balistice cu rază scurtă de acțiune au fost lansate în jurul orei 18:30, din zona Sunan a capitalei nord-coreene Phenian, unde se află un aeroport internațional și de unde Nordul a declarat că a lansat cea mai mare rachetă balistică intercontinentală, pe 24 martie, a transmis conducerea Statului Major al Coreei de Sud.

Rachetele au zburat aproximativ 360 de kilometri (224 de mile), atingând o altitudine de 90 de km.

Ministrul japonez al Apărării, Nobuo Kishi, a confirmat, de asemenea, lansarea, spunând că rachetele au zburat aproximativ 350 km, până la altitudinea maximă de aproximativ 100 km, înainte de a ateriza în afara apelor teritoriale ale Japoniei.

„O serie de lansări de rachete atunci când are loc invazia Ucrainei este inacceptabilă”, a spus el reporterilor, adăugând că Tokyo a depus un protest împotriva Coreei de Nord prin intermediul ambasadei sale la Beijing.

Cel de-al 16-lea test de armamament cunoscut al Coreei Nord, din acest an, a avut loc la câteva ore după ce țara a raportat primul focar de COVID-19, declarând „cea mai gravă urgență națională” și ordonând un lockdown național.

În ultimul său test de armament de sâmbătă, Nordul a folosit o rachetă balistică lansată de un submarin, pe care a dezvoltat-o ​​puternic în ultimii ani.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a promis la sfârșitul lunii trecute că va grăbi acumularea de arsenal nuclear al țării, pe fondul stagnării discuțiilor de denuclearizare cu Statele Unite.

Oficialii americani și sud-coreeni au declarat că primul test nuclear al Phenianului din 2017 ar putea avea loc chiar în această lună.

Libertatea