Coreea de Nord, invitată de Marea Britanie să trimită un reprezentant la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Șase țări nu vor primi invitații

Coreea de Nord, invitată de Marea Britanie să trimită un reprezentant la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Șase țări nu vor primi invitații

Marea Britanie menține relaţii diplomatice cu această țară comunistă și o cheamă să participe luni, 19 septembrie, prin intermediul unui reprezentant la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a, a declarat miercuri o sursă din Foreign Office, citată de Reuters.

Lideri și capetele încoronate din întreaga lume vor participa luni la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, printre care și președintele Klaus Iohannis și principesa Margareta.

Și Coreea de Nord e invitată să participe, dar la nivel de ambasador, ceea ce înseamnă că liderul Kim Jong Un nu va participa, a explicat sursa. Phenianul are o ambasadă în zona de vest a Londrei.

Siria şi Venezuela nu vor fi invitate să asiste la slujbă, întrucât Marea Britanie nu are în prezent relaţii diplomatice cu aceste state. Nici Afganistanul nu a fost invitat din cauza situaţiei politice actuale, potrivit sursei.

Aceste ţări se alătură Rusiei, Myanmarului şi Belarusului care nu au fost invitate să participe.

Invitaţii la funeralii sunt trimise și tuturor celor care deţin Victoria Cross, cea mai înaltă distincţie militară britanică, şi George Cross, care poate fi acordată şi civililor.

În total, oficialii Foreign Office-ului au scris de mână 1.000 de invitaţii pentru înmormântarea reginei şi pentru o recepţie cu regele Charles duminică. Termenul limită de acceptare a invitaţiilor la funeralii expiră mâine.

Libertatea