CTP, după ieșirea lui Dragnea din închisoare: „PSD nu-l așteaptă ca pe un salvator, n-are unde să se ducă”

CTP, după ieșirea lui Dragnea din închisoare: „PSD nu-l așteaptă ca pe un salvator, n-are unde să se ducă”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat joi, la Digi24, decizia judecătorilor de a-l elibera condiționat pe Liviu Dragnea. El a spus că social-democrații stau prea bine în sondaje ca să mai aibă nevoie de Dragnea și nici membrii AUR, partidul lui George Simion, „n-au ce să facă cu el, pentru că abia au scăpat de Șoșoacă”.

„PSD stă chiar binișor în sondaje, are o poziție bună în opoziție, față de putere. Deci nu-l așteaptă acum PSD-iștii pe Dragnea ca pe un salvator ca să scoată partidul dintr-o vrie în care se află”, a spus Cristian Tudor Popescu într-o intervenție telefonică la Digi24, imediat după decizia instanței de a-l elibera condiționat pe Liviu Dragnea.

Ziaristul e de părere că fostul lider PSD nu prea mai are loc nicăieri în politică, nici măcar la AUR, pentru că „abia au scăpat de Șoșoacă”, iar ca să-și facă un partid nou e mai dificil.

„La partidele existente, Dragnea nu are unde să se ducă, iar ca să-și facă un partid, e greu, după părerea mea. Nu imposibil, dar nu știu dacă i se permite”, a spus CTP.

Perspectivele ca domnul Dragnea să mai însemne ceva în peisajul politic românesc sunt foarte reduse.

Cristian Tudor Popescu:

Oamenii lui Dragnea mai sunt încă în partid, dar nu vor ieși public să-l susțină, a mai spus Cristian Tudor Popescu. Mai ales după ce fostul lider PSD a contestat din închisoare în 2019 alegerile interne pentru șefia partidului.

„E greu să fie reactivați. Gașca lui Ciolacu are rezultate destul de bune în plan politic până acum. Să nu uităm că Dragnea a vrut desființarea PSD, a dat în judecată partidul din pușcărie pentru că a ținut alegeri interne. După astfel de gesturi e greu să mai aibă vreo tangență cu partidul”, a adăugat CTP.

Tribunalul Giurgiu a admis joi solicitarea lui Liviu Dragnea și a decis, într-o hotărâre definitivă, eliberarea sa condiționată.

Liviu Dragnea era după gratii la Penitenciarul Rahova de doi ani și două luni, din 27 mai 2019, când a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu.

Libertatea