Cu cât a fost amendat un bucureștean care a abandonat pe stradă cinci pui de pisică, într-o pungă

Cu cât a fost amendat un bucureștean care a abandonat pe stradă cinci pui de pisică, într-o pungă

Bărbatul, în vârstă de 74 de ani, a fost surprins de camerele de supraveghere din Centrul Vechi al Bucureștiului într-o dimineață, la ora 5.30, în momentul în care a ieșit dintr-o curte, a lăsat o pungă lângă un coș de gunoi, după care a plecat în grabă. În pungă se aflau cinci pui de pisică abia născuți, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Poliției Locale București.

”Comportamentul bărbatului a fost surprins de sistemul de monitorizare video gestionat de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti iar un echipaj, aflat pe itinerariul de patrulare, a fost trimis să facă verificări. La faţa locului, poliţiştii locali au descoperit că din sacoşa de hârtie răzbeau scâncetele a cinci pui de pisică, abia născuţi. Treamurau şi le era foame”, se arată în postarea citată.

Pisoii ai fost duși la la secţia de Poliţie Locală din Centrul Istoric, hrăniţi cu pipeta, iar după ce s-au întremat au fost duși într-un centru specializat.

Între timp, bărbatul care a abandonat puii de pisică pe stradă a fost identificat. El și-a recunoscut fapta, dar a declarat că nu este proprietarul lor.

Pentru abandonul animalelor pe domeniul public, bărbatul a primit o amendă în valoare de 3.000 de lei, valoarea maximă prevăzută de lege pentru această faptă.

Libertatea