Cu ce avere se retrage din tenis Serena Williams. E singura sportivă din top 100 cele mai bogate femei din lume

Cu ce avere se retrage din tenis Serena Williams. E singura sportivă din top 100 cele mai bogate femei din lume

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, care a anunțat la începutul lunii august că se retrage din tenisul profesionist, îşi va încheia activitatea de 20 de ani cu o avere estimată de revista Forbes la 260 de milioane de dolari, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

În vârstă de 40 de ani, Serena Williams s-a făcut remarcată, pe lângă talentul său sportiv, și pentru flerul pentru afaceri. Sportiva este unul cele mai râvnite branduri din lume și se regăsește pe lista celor mai bogate 100 de femei din lume.

Compania sa, „Serena Ventures”, deţine în portofoliul său 60 de companii, criptomonede, alimentaţie, psihologie, francize sportive.

Fostul lider mondial, în prezent pe locul 605 în clasamentul WTA, a desenat împreună cu Nike un echipament special cu sute de diamante şi accesorii din aur cu inscripţia „Queen”, „Mama” şi iniţialele „SW”. Haine şi încălţăminte speciale pentru ultimul turneu din cariera sa.

Serena Williams s-a calificat miercuri în turul al treilea la US Open, după ce a învins-o cu 7-6 (7/4), 2-6, 6-2 pe estoniana Anett Kontaveit, numărul 2 mondial, la Flushing Meadow.

Este ultima reprezentanție a sportivei cu 73 de titluri la simplu în carieră și 23 de titluri la dublu.

Libertatea