Cu ce se ocupă fratele lui Horia Brenciu. Nu locuiește în România, ci în Belgia: „Fiecare succes al lui a fost, este și va fi bucuria mea cea mai mare”

Cu ce se ocupă fratele lui Horia Brenciu. Nu locuiește în România, ci în Belgia: „Fiecare succes al lui a fost, este și va fi bucuria mea cea mai mare”

Horia Brenciu e cunoscut de mulți dintre români, o bună perioadă de timp a apărut pe micul ecran ca prezentator, însă el e acum unul dintre cei mai apreciați artiști. Nu la fel de cunoscut în România e și fratele lui, care e și el pasionat de muzică.

Marius Brenciu e fratele lui Horia Brenciu. El e tenor de succes, a cântat pe marile scene ale lunii, la opera sau cu orchestrele filarmonice din București, Bruxelles, Berlin, Munchen, Hamburg, Geneva, Zurich, Paris, Toulouse, Lyon, Lisabona, Monte Carlo, Goteborg, Cardiff, Amsterdam, Tokyo, Tel Aviv, New York, San Francisco, Madrid, Roma, Edinburgh, Londra și multe altele.

Într-un interviu pentru revista VIVA!, Horia Brenciu a vorbit despre fratele său, care de ani de zile e stabilit în Belgia. „Marius este eroul meu și poate că, dacă nu era el, nu mă apropiam de pian și canto, practic, de cunoștințele muzicale de bază care mi-au fost extraordinar de utile în toate încercările mele artistice din acești, aproape, 30 de ani. Pentru asta îi voi fi recunoscător toată viața”, a spus artistul.

„Marius e fratele meu și așa va rămâne mereu. Fiecare succes al lui a fost, este și va fi bucuria mea cea mai mare. Aștept clipa când va reveni în țară pentru a-l putea îmbrățișa și a-i spune cât de mult îl iubesc”, a mai adăugat el.

În urmă cu câțiva ani, Horia Brenciu a dezvăluit cum a ales fratele său să se mute în străinătate. „Cred că a fost odată cu țara. Pentru că el a câștigat câteva concursuri internaționale și a zis că se mută în Belgia, țară în care s-a dus împreună cu soția lui și, din momentul acela, lucrurile s-au răcit”, povestea artistul.

Marius Brenciu are acum 49 de ani.

Libertatea