Cum au intervenit polițiștii de la Rutieră în momentul în care elicopterul militar a aterizat: „Am sărit de la volan și am oprit circulația”

Cum au intervenit polițiștii de la Rutieră în momentul în care elicopterul militar a aterizat: „Am sărit de la volan și am oprit circulația”

Poliţiştii de la Brigada Rutieră care se aflau, joi, în intersecţia Charles de Gaulle pentru a fluidiza traficul rutier din intersecție au observat momentul în care elicopterul armatei americane zbura aproape de sol. Într-o postare pe Facebook a Poliției Române, aceștia au povestit că în câteva minute au blocat imediat traficul pentru ca elicopterul să aterizeze, iar participanții de la trafic să nu fie afectați.

Poliţiştii Brigăzii Rutiere se aflau în intersecţia Charles de Gaulle în momentul în care au observat că unul dintre elicopterele care participau la repetițiile de Ziua Aviației zbura singur și destul de aproape de sol.

„Eram prima mașină în intersecție, când am văzut că elicopterul zboară la joasă înălțime! Ne-am dat seama imediat că ceva nu este în regulă și am oprit autospeciala, sărind de la volan și oprind circulația celorlalte autoturisme! Astfel, pilotul a avut loc pentru a ateriza în intersecție”, a povestit unul dintre agenții care a asistat la incident. Ulterior, au fost chemate mai multe echipaje de la Poliția Rutieră care să intervină, după cum reiese din postarea Poliției Române.

De asemenea, Claudiu Costea, inspector principal de Poliție la Brigada Rutieră, a explicat, joi, într-o intervenție la Digi24 că agenții de la rutieră au intervenit într-o secundă și au evitat o adevărată tragedie.

„Era un interval de timp în care valorile de trafic erau în creștere, colegii se aflau în zona Charles de Gaulle pentru fluidizarea traficului și ei au fost atenți, au observat curentul puternic și într-o secundă au văzut elicopterul care se afla la o distanță foarte mică de sol și au intervenit foarte prompt, blocând traficul din mai multe direcții,” a explicat Claudiu Costea, inspector principal de Poliție la Brigada Rutieră.

Acesta a spus că apelul prin dispecerat a venit după intervenția polițiștilor care se aflau în intersecție.

„Polițiștii au intervenit foarte prompt, astfel încât posibila tragedie să fie evitată. Intervenția colegilor mei este apreciată. Aceștia solicitaseră și sprijin prin dispecerat și s-au prezentat mai multe echipaje de Poliție Rutieră care au dispus măsuri de restricționare a traficului”, a mai spus Claudiu Costea pentru sursa citată.

Elicopterul care aparţinea armatei americane zbura alături de alte cinci elicoptere de acest fel, iar la un moment dat s-a îndepărtat de grup, fiind la aproape 300 de metri de sol. Pilotul a aterizat forțat pe unul dintre principalele bulevarde din Capitală.

În acest caz, Parchetul Militar București a deschis un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Libertatea