Cum folosim cristalele și pietrele în meditație

Cum folosim cristalele și pietrele în meditație

V-ați gândit vreodată să încorporați cristalele și pietrele semiprețioase în meditație? Până acum am înțeles cum cristalele pot fi adevărate ajutoare în procesul nostru de dezvoltare și vindecare, deci de ce să nu le includem și în meditație?

Să aflăm cum!

Putem folosi cristale în timpul meditației cu diferite obiective:

-Pentru a intra în armonie profundă cu piatra, descoperiți ce efecte provoacă asupra minții și corpului, învățați să opriți raționalitatea pentru a deschide percepțiile;

-Folosiți piatra în timpul meditației ce vizează anumitele chakre.

-Căutând o stare de bunăstare profundă prin cercul de cristale.

Conectați-vă cu pietrele și cristalele prin meditație

Puteți întra pe site-ul stonemania.ro și puteți alege în mod liber o piatră, cea pe care instinctul vostru simte că vrea să o aibă. Odată achiziționată piatră sau pietrele, amintiți-vă întotdeauna să le purificați, eliberându-le de vechile energii acumulate. Când piatră este curată, vom putea aborda practică meditației.

https://www.youtube.com/watch?v=39TodkVkubg

Este esențial să ne luăm timp doar pentru noi, fără distrageri și supărări, să ținem telefonul mobil și, dacă este posibil, orice sursă electromagnetică departe. Găsim un colț în care ne simțim confortabili, în siguranță, senini. Luăm tot ceea ce ne ajută să creăm cea mai liniștită și confortabilă atmosfera posibilă. Găsim o poziție de ședere confortabilă și așezăm piatră pe palma mâinii drepte, închidem ochii și acceptăm orice senzație, fizică sau mentală, fără judecată. Repetăm același lucru cu piatra sprijinită pe palma mâinii stângi.

Când nu meditați, puteți purta asupra voastră cercei si inele, pandantive, brățări sau chiar coliere cu piatră sau pietrele care vă sunt benefice. Energia lor va fi mereu de ajutor.

Meditație pentru chakre

După cum știm cu toții, fiecare cristal emană vibrațiile sale. Chakrele sunt centre de energie ale corpului nostru, dintre care șapte sunt cele principale și le găsim poziționate de-a lungul coloanei vertebrale, de la baza sa, între coccis și anus, până la vârful capului. Este firesc să ne imaginăm cum, plasând un cristal lângă o chakra, va face schimb de energii vibratorii.

Din acest motiv, pentru fiecare chakra vom avea cristale mai potrivite decât altele pentru a echilibra energia chakrei, care poate fi deficitară, în exces sau blocată. Există o regulă de baza, ușor de reținut, pentru a ne ajută chakrele să se armonizeze cu ajutorul cristalelor: nu așezați niciodată pietre negre, roșii, portocalii și gri de la inimă în sus. Dacă cunoaștem culorile chakrelor, va fi ușor să potrivim pietrele de aceeași culoare. Este întotdeauna bine să ascultăm și să schimbăm piatra dacă acest lucru ne cauzează disconfort. Dar să vedem ce pietre sunt în concordanță cu fiecare chakra:

-Muladhara: jasp, turmalina, hematit, rubin, granat roșu, lemn silicizat, agat;

-Svadhisthana: opal de foc, crisocolă, cornalină, granat;

-Manipura: cuarț citrin, rodonit, ochi de tigru, topaz imperial;

-Anahata: turmalină în două tonuri, cuarț roz, aventurină, smarald, unakit, amazonit, malachit;

-Vishuddha: calcedonie, crisocolă, azurit, acvamarin, topaz albastru, sodalit;

-Ajna: turmalina purpurie, lapis lazuli, ametist, corindon purpuriu;

-Sahasrara: selenit, cuarț hialin, piatră de luna, labradorit, diamant.

Pentru a efectua această meditație, sfatul este să vă întindeți și să așezați piatră aproape de chakra. Pentru o meditație mai completă, ar fi bine să lucrați la toate chakrele, începând de jos și mergând până la a șaptea, dedicându-vă poate câteva zile pentru fiecare dintre ele. Pentru o armonizare completă, toate pietrele pot fi așezate împreună de-a lungul chakrelor. În ambele cazuri, sfatul este să rămânem cel puțin 30 de minute în contemplare.

Cercul de pietre

Un alt tip de meditație puternică pe care o putem face cu cristale sau pietre este cercul. Scopul este redescoperirea unei stări de bunăstare profundă, regenerarea și curățarea energiilor noastre, lăsându-ne ajutați de vibrațiile vindecătoare ale cristalelor.

De data aceasta ar trebui să găsim un spațiu lipsit de orice influență negativă sau deranjantă pentru noi. Ne întindem o pătură sau un covor și începem să aranjăm pietrele în cerc, începând de la cele patru puncte cardinale:

Nord: loc de cunoaștere și înțelepciune, așezăm acolo o piatră albă;

Sud: locul trecutului și inocenței, așezăm acolo o piatră roșie;

Est: loc de prevedere și claritate, așezăm acolo o piatră galbenă;

Vest: loc de introspecție, așezăm acolo o piatră neagră;

Centru: loc de liniște, așezăm o piatră verde.

În timpul primei părți a meditației, cea mai activă, sfatul este să rămâneți așezat, cu umerii întorși spre punctul cardinal pe care urmează să meditați.

Începând călătoria meditativă ne putem îndrepta atenția asupra pietrei poziționate în Sud, lăsându-ne să ne ghideze, eliberându-ne ulterior de atașamente și dependențe care nu ne avantajează prezentul.

Mai ușor, ne îndreptăm atenția spre Vest, unde pietrele negre ne vor arăta calea spre schimbare, spre noi începuturi. Fiecare transformare reprezintă o moarte și o nouă renaștere, iar sinele nostru real se deschide în fața noastră.

Spiritul nostru locuiește în Est. Aducându-ne atenția asupra pietrei noastre galbene, ne deschidem pentru a primi noi revelații, văzând viață într-o perspectivă mai largă prin iubire și încredere.

Mutându-ne spre Nord, intrăm în contact cu înțelepciunea și cunoașterea, aici putem lăsa piatra să ne fie un aliat pentru a converge toate energiile către acel nou Eu. 

În cele din urmă, ne oprim la Centru, unde meditația se îndreaptă spre acțiuni și concretizarea a tot ceea ce ne-a parvenit în timpul practicii meditative. Imaginile, senzațiile și percepțiile se instalează și se amplifică, arătându-ne calea de parcurs în viața reală.

Libertatea