Cum își pot recupera banii cei care au cumpărat îngheţată cu oxid de etilenă, retrasă de pe piaţa

Cum își pot recupera banii cei care au cumpărat îngheţată cu oxid de etilenă, retrasă de pe piaţa

100.000 de înghețate vor fi retrase de pe piața din România după ce Comisia Europeană a alertat privind contaminarea cu o substanță cancerigenă. ANSVSA a transmis sâmbătă o informare în care compania MARS, care a produs sortimenele de înghețată retrse, oferă mai multe sfaturi consumatorilor afectați.

„Dacă aţi achiziţionat unul sau mai multe dintre produsele impactate şi doriţi să solicitaţi rambursarea costului, vă rugăm să trimiteţi poza ambalajului fiecărui produs, împreună cu numele şi prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail şi adresa dvs. poştală, la contactmars@mhmr.ro”, transmite producătorul în informarea publicată de ANSVSA.

Produsele care au fost retrase sunt sortimentele de înghețată Snickers, Bounty și Twix, produse de compania Mars.

„Pentru validarea cererii dumneavoastră, vă rugăm ca în poza/pozele transmise să fie vizibile data valabilităţii şi codul lotului pentru fiecare produs. Aceste informaţii sunt pe spatele ambalajului, ca în poza de mai jos. Dacă solicitaţi rambursarea pentru mai multe produse, vă rugăm să trimiteţi si o poză cu toate ambalajele produselor”, subliniază compania Mars.

Retragerea acestor loturi de înghețată a fost luată de ANSVSA Comisia Europeană a cerut vineri retragerea de pe piață a tututor produselor care conţin un aditiv numit roşcovă care ar fi contaminat cu oxid de etilenă, un pesticid cancerigen interzis în Europa.

Directorul ANSVSA a transmis că produsele retrase conțin foarte puțin din acest aditiv, dar „consumul cumulativ din acest produs poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare, cancerigene chiar”.

Libertatea