Cum îți ștergi definitiv contul de Facebook. Vezi toți pașii pe care trebuie să-i urmezi

Cum îți ștergi definitiv contul de Facebook. Vezi toți pașii pe care trebuie să-i urmezi

Indiferent că vorbim despre Facebook, Instagram sau TikTok, rețelele de socializare au un numitor comun, și anume dependența. Dacă deții un cont de Facebook și simți că ai ajuns într-un punct în care consumul de social media are efecte nocive asupra calității vieții tale poți să iei o măsură pe cât de drastică, pe atât de benefică ție.

Astfel, pentru a elimina gândurile și trăirile negative din viața ta poți să renunți pentru totdeauna la activitatea pe rețelele de social media. În articolul de față îți vom spune cum poți să-ți ștergi definitiv contul de Facebook.

Cum ștergi definitiv contul de Facebook?

Până nu demult, ștergerea contului de Facebook era un proces lung și obositor, iar cel mai ușor era să ți-l dezactivezi temporar.

Altfel spus, profilul nu era șters, ci era păstrat în baza de date Facebook până când te hotărai să-l reactivezi. Această funcție este disponibilă și în prezent.

Dar, dacă, totuși, vrei să renunți definitiv la contul de Facebook, procesul de ștergere completă a profilului este extrem de simplu și durează câteva secunde.

Înainte de a-ți șterge contul, îți recomandăm să te conectezi și să descarci o copie a informațiilor personale (fotografii, filmulețe, listă de prieteni, postări, etc.) deoarece, odată șters contul, nu vei mai putea recupera nici o informație. (Găsești toți pașii aici)

Apoi, va trebui să te conectezi și să parurgi câțiva pași, după cum urmează:

În pagina principală apasă pe 

 din colțul din dreapta-sus;

2. Selectează Setări și confidențialitate, iar apoi dă click pe Setări;

3. Accesează rubrica Informațiile tale de pe Facebook situată pe coloana din stânga. Dacă ai acces prin Facebook la o Pagină în noua experiență pentru Pagini, apasă pe Confidențialitate, apoi pe Informațiile tale de pe Facebook;

4. Aici dă click pe Dezactivare și ștergere;

5. Selectează Șterge contul, apoi dă click pe Treci la ștergerea contului;

6. Apasă butonul Șterge contul, introdu parola, iar în final apasă butonul Continuă.

Trebuie să știi că, după 30 de zile, contul tău de Facebook și toate informațiile personale asociate acestuia vor fi șterse definitiv și nu-ți vei mai putea recupera niciodată informațiile.

Procesul de ștergere a tuturor elementelor de conținut postate poate dura, însă, până la 90 de zile. În toată această perioadă în care cei de la Facebook vor șterge informațiile tale, acestea nu vor putea fi accesate de alte persoane care folosesc rețeaua de socializare.

Ștergerea contului de Facebook se poate face și de pe un smartphone cu Android. Pentru asta, trebuie să urmezi pașii de mai jos:

Menu ? Scroll down ? Setări și confidențialitate ? Setări ? Scroll down ? Proprietate asupra contului și controlul acestuia ? Dezactivare și ștergere ? Șterge contul ? Aici introduci datele cerute, iar contul va fi trimis către ștergere.

Cum poți anula procesul de ștergere a contului de Facebook?

Dacă între timp te răzgândești și au trecut mai puțin de 30 de zile de la inițierea procesului de ștergere a contului poți să anulezi această acțiune.

Pentru anularea ștergerii contului trebuie să faci următorii pași:

Conectează-te la contul tău de Facebook în maximum 30 de zile de la inițierea procesului de ștergere a acestuia;Apasă butonul Anulează ștergerea, iar în acest moment operațiunea de ștergere a contului este anulată.

Ce se întâmplă dacă ștergi definitiv contul de Facebook?

Dacă îți ștergi contul de Facebook trebuie să știi că:

Nu vei mai putea reactiva niciodată contul;Nu vei mai putea folosi aplicația de chat Facebook Messenger;Profilul, fotografiile, filmulețele, postările și orice alte informații personale vor fi șterse definitiv;Nu te vei mai putea conecta cu Facebook la nici o aplicație unde ai optat pentru această metodă;Mesajele trimise prietenilor vor putea fi văzute de aceștia și după ce ți-ai șters contul, dar în dreptul tău va apărea „numele” Facebook User;Odată cu contul de Facebook vor fi șterse și toate paginile administrate exclusiv de tine. Înainte de a-ți șterge contul, transferă altei persoane controlul asupra respectivei pagini. 

Libertatea