Cum l-a făcut pandemia pe un bărbat, evadat dintr-o închisoare australiană, să se predea după 30 de ani

Cum l-a făcut pandemia pe un bărbat, evadat dintr-o închisoare australiană, să se predea după 30 de ani

Darko Desic a evadat în 1992 din închisoare, după ce ar fi folosit o lamă de fierăstrău şi un cleşte de tăiat. Acum în vârstă de 64 de ani, bărbatul din statul australian New South Wales, s-a predat autorităților duminică, 12 septembrie, în condițiile în care a rămas fără slujbă și fără locuință din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Sky News.

Născut în fosta Iugoslavie, bărbatul a fost condamnat la trei ani și opt luni de închisoare fiind acuzat de cultivarea de plante interzise. Avea 35 de ani și ispășise 13 luni din pedeapsă atunci când a evadat din Grafton Correctional Center din New South Wales, pe 1 august 1992.

Potrivit polițiștilor, Desic a folosit atunci o lamă de fierăstrău și un clește din magazia penitenciarului pentru a se elibera din detenție.

Eforturile autorităților de a-l prinde au eșuat după ce bărbatul fugit în Avalon, pe plajele de la nord de Sydney.

„A spus că a locuit în Avalon, unde, timp de trei decenii, a făcut tot felul de munci pentru care a fost plătit în numerar. (…) A respectat mereu legea, nu a atras niciodată atenția”, a declarat o sursă din cadrul Poliției pentru Daily Telegraph.

Dar pandemia de coronavirus și restricțiile impuse l-au făcut să rămână fără loc de muncă și fără o locuință, ajungând astfel să doarmă pe plajă.

„Mă voi întoarce la închisoare, unde am un acoperiș deasupra capului”, și-a spus bărbatul, potrivit sursei citate, astfel că s-a predat autorităților din Dee Why, o suburbie în nordul Sydney, la finalul săptămânii trecute.

Libertatea