Cum să identifici talismanul potrivit pentru purtare zilnică?

Cum să identifici talismanul potrivit pentru purtare zilnică?

Există obiecte pe care le purtăm cu noi doar pentru că le oferim o anumită importanță sau pentru că au pentru noi o anumită semnificație. Poate fi vorba despre obiecte primite de la cineva drag, în dar, sau despre obiecte pe care le-am cumpărat în momente cruciale din viață și care poartă cu ele o anumită simbolistică. În această categorie se încadrează, de regulă, și talismanele. Pare că alegerea unui talisman s-ar face o dată în viață, dar cum știi ceea ce ar fi bine să alegi? Ce talisman s-ar potrivi pentru purtare zilnică la diverse ținute? Iată câteva informații care ți-ar putea fi de folos. 

Ce sunt talismanele și cum se poartă acestea? 

Talismanul mai este cunoscut și sub denumirea de pandantiv, însă această denumire este, de regulă, încărcată de semnificație. Este vorba despre mici ornamente care se adaugă lănțișoarelor, colierelor sau brățărilor pentru un plus de frumusețe, dar și pentru a purta cu sine anumite semnificații. Pe vremuri, talismanele care reprezentau anumite simboluri aveau o importanță deosebită. Un talisman astrologic, de exemplu, îi era oferit copilului la naștere pentru ca asupra lui să se coboare puterea spirituală, puterea magică din ceruri. 

Mici, discrete și cu un aspect estetic deosebit de frumos, talismanele pot fi realizate mai ales din metal – aur, argint – și conțin detalii realizate din pietre prețioase. Pietrele care sunt folosite în realizarea acestora au, de asemenea, anumite proprietăți, ceea ce le face potrivite pentru utilizare simbolică. 

Numeroase modele de talismane argint pot fi purtate la orice ținută zilnică. Alegerea talismanului potrivit face posibilă accesorizarea oricărei ținute, dar mai ales aduce un plus oricărui purtător în ceea ce privește credințele pe care le are, pentru că talismanele sunt alese în primul rând în funcție de preferințele și credințele personale. 

Cum să-ți alegi talismanul potrivit?

Atunci când ai de ales talismanul potrivit dintr-o întreagă serie de talismane în diverse forme și modele, alege varianta care te atrage de la bun început. De regulă, este vorba despre un simbol care pentru tine reprezintă ceva special: fie că este vorba despre litera cu care începe numele tău, fie că este vorba despre zodia în care te afli sau despre o lună calendaristică cu o semnificație aparte pentru tine, există talismanul pe care să îl alegi pentru a-l purta zilnic. 

Ține seama doar de preferințele în ceea ce privește materialul din care să fie acesta realizat sau de aspecte specifice precum cel amintit mai sus: simbol pe care să îl reprezinte, cu sau fără piatră prețioasă, mai discret sau cu un aspect estetic deosebit care să iasă în evidență și altele asemenea. În final, talismanul perfect este cel care te atrage încă de la prima întâlnire, iar alegerea acestuia trebuie să se facă pe loc, în primul moment.

Libertatea