Dacă-ți pierzi copilul pe plajă la Eforie și ceri ajutor salvamarilor ești amendat de Primărie

Dacă-ți pierzi copilul pe plajă la Eforie și ceri ajutor salvamarilor ești amendat de Primărie

Consiliul Local din Eforie a adoptat o Hotărâre prin care părinții vor putea fi amendați dacă apelează la salvamari ca să le găsească odraslele pierdute și acestea sunt găsite pe plaje, nu salvate din valuri, scrie Antena 3.

Consilierii din Eforie au votat HCL nr. 100/2021 și au decis să sancționeze mai multe fapte ale turiștilor, pe plajele din oraș Astfel, sunt sancționabile apelarea, în mod nejustificat, la reprezentanții serviciului de salvare acvatică pentru căutarea în apă de persoane presupus dispărute de pe plajă;

mutarea geamandurilor, balizelor sau a bilelor plutitoare în alte locuri decât sunt ancorate de către reprezentanții serviciului de salvare acvatică; utilizarea geamandurilor drept colac de salvare sau acoperirea lor cu diverse materiale astfel încât să împiedice vizibilitatea acestora.

Persoanele fizice vor fi sancționate cu amendă între 1.000 și 2.000 lei, iar cele juridice între 1.500 și 2.500 lei. Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se realizează de către polițiștii locali Eforie sau de către alţi funcţionari publici încadraţi în Primăria Eforie şi împuterniciţi în acest scop prin dispoziţie a primarului.

Autoritățile locale din Eforie spun că utilizarea nejustificată a serviciilor de salvare acvatică (pentru căutarea în apă a unei persoane presupus dispărută – care de fapt se răcoreşte la terasă a anunţa în prealabil, un copil lăsat nesupravegheat şi rătăcit pe plajă sau alte cazuri similare) se poate concretiza într-un rezultat nefericit pentru o persoana care chiar are nevoie de ajutorul salvamarilor.

Pe plajele din Eforie sunt amplasate 22 posturi de observare (foişoare), 2 baze de salvare nautică care asigură 11 patrule rapide (câte una pentru fiecare 2 posturi de salvare) şi 2 posturi de prim ajutor. Programul zilnic de lucru este in intervalul 8.00 – 19.00 cu excepţia perioadei 16 iulie – 15 august inclusiv când programul zilnic este în intervalul 08.00-20.00.

Libertatea