Dacian Cioloş, copreședinte USR-PLUS: Nu avem de gând să guvernăm cu AUR

Dacian Cioloş, copreședinte USR-PLUS: Nu avem de gând să guvernăm cu AUR

Copreşedintele USR-PLUS a declarat luni, 6 septembrie, că formațiunea sa nu a depus o moţiune „împreună cu nimeni” şi că nu va face nicio alianță cu AUR. Afirmațiile lui Dacian Cioloș vin după ce Klaus Iohannis a lansat critici dure la adresa USR-PLUS, spunând că „alianța cu AUR este un afront adus românilor”.

PSD a anunţat că va susţine moţiunea de cenzură depusă de USR-PLUS şi AUR, doar dacă se va merge până la capăt şi se va ajunge la alegeri anticipate, a scris news.ro. Întrebat la RFI dacă este de acord cu anticipatele, Dacian Cioloş a răspuns: „Aici vorbim de situaţia premierului Cîţu, nu de alegeri anticipate, astea sunt soluţii care pot fi discutate după ce clarificăm situaţia premierului Cîţu”.

Întrebat de ce a preferat partidul său o moţiune de cenzură alături de AUR, în loc să susţină demersul similar al PSD, copreşedintele USR-PLUS a explicat că USR-PLUS nu a depus o moţiune „împreună cu nimeni”.

N-am depus o moţiune împreună cu nimeni. Noi ne-am propus propria moţiune şi am căutat susţinere în Parlament de la toate partidele care sunt acolo, nu noi am decis ce partid să intre sau să nu intre în Parlament, însă atunci când vrei să aplici o procedură parlamentară şi depunerea unei moţiuni de cenzură e un act politic care are nevoie de o procedură parlamentară.

Dacian Cioloș, copreședinte USR-PLUS:

Președintele Klaus Iohannis a transmis pe 4 septembrie, într-o postare pe Facebook, un mesaj în care critica aspru partidul USR-PLUS pentru că a depus împreună cu AUR moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu. Șeful statului a precizat că „noua alianță creată în aceste zile între USR-PLUS și AUR este un afront adus românilor”.

Cu o zi mai înainte, pe 3 septembrie, USR-PLUS și AUR au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu la Palatul Parlamentului.

Libertatea