Dacian Cioloș, după întâlnirea cu Ursula von der Leyen: PNRR este în linie dreaptă și va fi aprobat în curând

Dacian Cioloș, după întâlnirea cu Ursula von der Leyen: PNRR este în linie dreaptă și va fi aprobat în curând

Dacian Cioloș, liderul grupului parlamentar Renew Europe, a anunţat, luni seară, după întâlnirea cu şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că USR PLUS rămâne consecvent în apărarea reformelor promise și speră să găsească formula potrivită pentru a continua cu aceeași coaliție, dar mai deciși.

Dacian Cioloș a transmis că PNRR este în linie dreaptă și va fi aprobat în curând. „Am avut astăzi, la Strasbourg, o întâlnire cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. M-am bucurat să aud că PNRR este în linie dreaptă și va fi aprobat în curând, pentru că multe dintre reforme sunt finanțate prin acest instrument”, a scris Dacian Cioloş, pe Facebook.

„În ceea ce privește România, am asigurat-o pe președinta Comisiei că USR PLUS rămâne consecvent în apărarea reformelor promise și decise la nivelul coaliției de guvernare și că sperăm să găsim formula să le ducem mai departe cu aceeași coaliție, dar mai deciși”, a adăugat Cioloş.

Dacian Cioloş a mai spus că a discutat cu şefa CE despre marile teme de pe agenda europeană înainte de discursul despre starea Uniunii: necesitatea ca Uniunea Europeană să facă în continuare eforturi pentru a ajuta și alte state să imunizeze populația împotriva SARS-CoV-2, nevoia de coordonare mai bună a apărării europene având în vedere ce s-a întâmplat în Afganistan și despre cum cetățenii din toate statele membre pot să contribuie mai bine la schimbările pe care ni le dorim în UE prin Conferința privind Viitorul Europei.

Libertatea