Dacian Cioloș neagă că ar exista o listă a miniștrilor pentru un guvern minoritar USR: „Așteptăm să vedem ce decid PNL și UDMR”

Dacian Cioloș neagă că ar exista o listă a miniștrilor pentru un guvern minoritar USR: „Așteptăm să vedem ce decid PNL și UDMR”

Dacian Cioloș, președintele USR, a dezmințit, joi seara, la TVR 1 informația potrivit căreia ar exista o listă de miniștri formată doar din membrii USR. Premierul desemnat de Klaus Iohannis a mai spus că la sfârșitul săptămânii, partidul pe care îl conduce va lua o decizie, după ce se vor pronunța și PNL și UDMR, potrivit Digi24.

Întrebat, joi seara, despre apariția unei liste de miniștri a unui eventual guvern monocolor USR, pe internet, Dacian Cioloș a răspuns:

„Doar una? Eu am văzut vreo patru sau cinci. Fiecare se amuză să facă câte o listă și să o scrie de mână ca să pară cât mai originală. Nu există acum o listă de miniștri. Am convenit cu colegii din Biroul Național USR să ne gândim la astfel de nume. Evident că pentru unele portofolii sunt, probabil, pentru multă lume, nume evidente. Avem colegi care au fost miniștri și în 2016, care au fost miniștri și acum câteva luni, care au o activitate foarte dinamică și vizibilă și eficientă în Parlament. Avem oameni și avem de unde alege”, a declarat Dacian Cioloș, joi seara, într-o emisiune la TVR 1, potrivit Digi24.

Premierul desemnat de Klaus Iohannis a mai precizat că USR va lua o decizie la finalul săptămânii după ce se va pronunța și partidele din coaliție.

„Vom avea o discuție în momentul în care ne va fi clară situația dacă vom construi un guvern de coaliție cu partenerii de la PNL și UDMR dacă își vor dori și ei acest lucru sau dacă vom merge singuri și, cum am spus, ne pregătim pentru aceste variante și la sfârșitul acestei săptămâni vom lua o decizie într-o direcție sau alta în funcție de ce se va întâmpla și mâine”, a mai spus Dacian Cioloș.

Precizările lui Dacian Cioloș vin în contextul în care în presă au circulat mai multe liste cu propunerile de miniștri pe care USR le are în eventualitatea unui guvern minoritar.

Pe lista de posibili miniștri obținută de Libertatea și care circulă pe grupurile interne ale USR apar ca variante mai multe nume dintre miniștrii care au făcut parte din precedentul guvern condus de Dacian Cioloș, cel tehnocrat, dar și miniștrii care au demisionat recent din Cabinetul Cîțu.

Dacian Cioloș – premier
Dan Barna, vicepremier și ministru de externe
Vlad Voiculescu sau Ioana Mihăilă – Ministerul Sănătății
Cătălin Drulă – Ministerul Transporturilor
Cristian Ghinea – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene
Cristina Prună – Ministerul Energiei/Economiei
Stelian Ion – Ministerul Justiției
Dragoș Pâslariu/Oana Țoiu – Ministerul Muncii
Claudiu Năsui/Anca Dragu – Ministerul de Finanțe
Ștefan Pălărie – Ministerul Educației
Dragoș Tudorache – Ministerul Administrației și Internelor
Ionuț Moșteanu – Ministerul Dezvoltării
Iulian Bulai – Ministerul Culturii
George Cățean – Ministerul Agriculturii

Președintele USR a mai spus că va avea o întâlnire în coaliție vineri. „Eu sper să avem mai multe întâlniri. Vom avea o următoare întâlnire mâine și sper să avem mai multe întâlniri, ca să putem construi o majoritate”, a mai spus Dacian Cioloș.

Libertatea