Dacian Cioloș: „PNL n-a propus niciun premier, iar președintele Iohannis m-a desemnat pe mine, dând un semnal clar pentru refacerea coaliției”

Dacian Cioloș: „PNL n-a propus niciun premier, iar președintele Iohannis m-a desemnat pe mine, dând un semnal clar pentru refacerea coaliției”

Dacian Cioloș, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis, a declarat, joi seara, într-o emisiune la TVR1 că ar vrea să schimbe actuala structură a cabinetului, cu mai puține ministere, dar spune că nu își va putea pune în aplicare planul din cauza crizei.

”Nu e deloc exclus să păstrăm structura asta. Ne gândim și la o structură mai suplă, să comasăm niște ministere, dar ar înseamna ca miniștrii să fie blocați cu reorganizarea ministerelor și nu avem timp. Ne gândim la măsuri care pot fi luate prin responsabilitatea Guvernului și uităm și la măsuri de presupun decizii luate în Parlament. Un guvern monocolor va negocia o majoritate pentru fiecare lege. În PNRR sunt niște reforme ce trebuie asumate de orice guvern. Noi ne vom asuma 100% acest PNRR”, a declarat , joi seara, Dacian la TVR 1.

Întrebat despre „concesiile” pe care ar fi dispus să le facă PNL-ului în scopul refacerii coaliției de guvernare, mai ales că fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a sugerat cu o seară în urmă că Cioloș ar renunța la mandatul său, în cazul în care liberalii ar veni cu o propunere de premier, alta decât Florin Cîțu.

„Discutăm despre dacă și cu parcă (…) PNL putea să propună un premier, dar n-a făcut-o. Eu sunt convins că dacă PNL propunea un premier, Klaus Iohannis îi dădea mandat. Și atunci despre ce mai vorbim? Acum avem un premier desemnat (referindu-se la el – n.red), care propune ca soluție refacerea coaliției. (…) Desemnarea mea e un semnal pe care l-a dat președintele Iohannis: refaceți coaliția!”, a explicat Dacian Cioloș în emisiune la TVR1.

Președintele USR a mai spus că va avea o întâlnire în coaliție vineri.

„Eu sper să avem mai multe întâlniri. Vom avea o următoare întâlnire mâine și sper să avem mai multe întâlniri, ca să putem construi o majoritate”, a mai spus Dacian Cioloș.

Libertatea