Dan Barna, atac la Klaus Iohannis: „Nu e nicăieri. Continuă cu acea politică a absenței neimplicate”

Dan Barna, atac la Klaus Iohannis: „Nu e nicăieri. Continuă cu acea politică a absenței neimplicate”

Vicepreședintele USR, Dan Barna, a declarat sâmbătă, 3 septembrie, într-o conferință de presă susținută la Timișoara alături de primarul Dominic Fritz, că în România este o criză politică în care cele două partide de coaliție, PNL și PSD, vor să scape de câte un ministru. Liberalii de social-democratul Marius Budăi, iar PSD de liberalul Virgil Popescu, asta în timp ce președintele Klaus Iohannis „tace înțelept”.

„Despre criza politică, vedem foarte clar, PNL vrea să îl zboare pe Budăi, PSD vrea să scape de Virgil Popescu. Această mega-coaliție pe care președintele Iohannis, care tace înțelept, această înțelepciune cu care președintele Iohannis aproape că sufocă România, nu funcționează într-o situație ca aceasta, în care este nevoie de asumare și de măsuri foarte certe”, a afirmat Dan Barna.

Și a continuat: „În momentul de față, România este într-o criză fără precedent. Viața bună pe care a avut-o continentul european și, prin extensie, într-o oarecare măsură, și România, se va schimba radical. Și datorită războiului din Ucraina, dar mai ales din cauza acestei crizei energetice. Vom vedea falimente, imaginea este una foarte clară”.

Barna a făcut apoi o comparație între ceea ce fac alți președinți în criza energetică, cu referire directă la Emmanuel Macron, și reacția șefului statului român.

„Vedem ce fac ceilalți președinți, de exemplu președintele francez Emmanuel Macron, referitor la această criză: întâlniri cu mediul de afaceri, dezbateri. Președintele Iohannis nu e nicăieri. El continuă cu acea politică a absenței neimplicate și a nepăsării consistente, care în vremuri de pace era tolerată sub formă de umor amar”, a afirmat Barna.

În acest context, el a precizat că românii au ales greșit la ultimele două alegeri prezidențiale.

În astfel de vremuri, faptul că președintele lipsește cu desăvârșire din dezbaterea publică este o problemă care arată cât de greșit au ales românii la ultimele alegeri.

Vicepreședintele USR, Dan Barna:

Libertatea